• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis", pēdējā laidienā:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2008., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi novembrī un salīdzinājumā

Vēl šajā numurā

17.12.2008., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”, pēdējā laidienā:

 

• “Komersanta Vēstnesis” informē par žurnāla izdošanas pārtraukšanu. Atskatoties uz vairāk nekā triju gadu veikumu un sadarbību ar uzņēmējiem, redakcija intervējusi vairākus desmitus mazo uzņēmēju, vaicājot, kā viņu biznesā sokas pašreiz, kā viņi pārvar finanšu krīzes ietekmi. Uzņēmēji arī dalās savās pārdomās par valsts solīto atbalstu, kā arī izsaka priekšlikumus nodokļu politikas izstrādātājiem un nodokļu administrētājiem. Atbildes uz žurnāla sešiem jautājumiem lasiet rakstā “Par uzņēmējiem, kas strādā savai valstij”.

 

• Latvijā pašreiz ir teju uz pusi zemāks dzīves līmenis par Eiropas Savienībā vidējo. Latvija ļoti atpaliek no ES turīgajām valstīm. Arī pašā valstī ienākumu atšķirība starp bagāto iedzīvotāju slāni un trūcīgajiem sasniedz sešas reizes. Eksperti lēš, ka situācijā, kad recesija ir sākusies arī pārējās dalībvalstīs, kur tā gan nebūšot tik dziļa, dzīves līmeņa atšķirības starp Eiropas Savienības valstīm palielināsies vēl vairāk.

 

• Latvijas Universitātes doktorante Ilona Lejniece izklāstījusi, kā Latvijā darbojas Kredītu reģistrs un kādas ir galvenās šādu reģistru atšķirības Eiropas valstīs. Latvijas Bankas Kredītu reģistrā šā gada novembrī bija reģistrēts gandrīz divi miljoni saistību. Tajā bija ziņas par 895 030 personām, no kurām 34 763 personām bija vismaz viens maksājumu kavējums vai pārkāpums. Speciāliste atgādina, ka ikvienam ir iespēja saņemt pārskatu par savām saistībām. Un šis pakalpojums ir bez maksas.

 

• Jauno gadu Latvija sagaidīs ar ierobežotu valsts budžetu un desmitiem jaunu likumu, no kuriem daudzi attiecas uz nodokļu maksāšanu. Radikālas un negaidītas pārmaiņas paredzētas divu nodokļu likmēs – tiek paaugstināts pievienotās vērtības nodoklis un samazināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Speciālisti nebeidz diskutēt par iespējamiem ieguvumiem un zaudējumiem. Tiek bilsts arī, ka augstāks PVN palielinās izvairīšanos no tā maksāšanas. Tiesa, šomēnes Eiropas Komisija ir paziņojusi, ka turpmāk arvien stingrāk uzraudzīs PVN maksājumus, grozot arī atbilstīgo direktīvu.

 

• Tiem, kas vēlas kaut vai nedaudz nākamgad papildināt savas ģimenes budžetu, “Komersanta Vēstnesis” iesaka palūkot, kā aizpildīt iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju un pielikumus. Valsts ar likumu ir noteikusi, ka fiziskā persona var atgūt daļu samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, ja tiek deklarēti attaisnotie izdevumi par mācībām, medicīnas pakalpojumiem un citos likumā paredzētajos gadījumos.

 

• Iknedēļas rubrikā “Biznesa kāpnes” “Komersanta Vēstnesis” atvedis stāstu no Krāslavas rajona – par čaklo, uzņēmīgo un viesmīlīgo piecu bērnu ģimeni – Anitu un Igoru Reščenko un viņu pieciem bērniem.

 

• “Komersanta Vēstneša” pēdējā numurā redakcija arī iepazīstina ar šā gada laikā publicēto rakstu sarakstu.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!