• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Eiropas radošuma un inovācijas gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2008., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par bezatbildīgu auto vadīšanu ārzemēs

Vēl šajā numurā

18.12.2008., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Eiropas radošuma un inovācijas gadu

 

5.decembrī Eiropas Komisija sāka informācijas kampaņu par Eiropas radošuma un inovācijas gadu (2009), kuras vadmotīvs ir “Iztēloties. Radīt. Inovēt”. Gada mērķis ir veicināt radošu un inovatīvu pieeju dažādās cilvēka darbības jomās un palīdzēt Eiropas Savienībai labāk pielāgoties pārbaudījumiem, kas gaidāmi globalizētā pasaulē.

Eiropas radošuma un inovācijas gadā tieksimies palielināt informētību par to, cik svarīgs ir radošums un inovācija – pamatprasmes personiskai, sociālai un ekonomikas izaugsmei. Uzsverot radošumu un inovāciju, ES vēlas veidot Eiropas nākotni globālajā konkurencē un rosina ikvienu no mums izkopt spēju radīt un inovēt. ES piedāvās pamatu informētības palielināšanai par saistītajiem jautājumiem un politisku debašu veicināšanai par to, kā palielināt Eiropas radošuma un inovācijas potenciālu. Tāpat kā iepriekšējos gados Eiropas, valsts, reģionu un vietējā līmenī plānoti tādi pasākumi kā veicināšanas kampaņas, sarīkojumi un iniciatīvas.

Īsi pirms kampaņas atklāšanas izglītības, kultūras un jaunatnes lietu komisārs Jans Figels sacīja: “Kā radošums, tā spēja inovēt ir ļoti būtiskas cilvēka īpašības – tās piemīt mums visiem, un apzināti vai ne izmantojam tās daudzās lietās un vietās. Vēlos, lai šajā Eiropas gadā eiropieši labāk izprastu, ka, attīstot dotības un inovācijas spējas, varam aktīvi virzīt Eiropu uz labo, palīdzot pilnībā atraisīt potenciālu, gan ekonomisko, gan sociālo.”

Eiropas radošuma un inovācijas gada pasākumi aptvers visu Eiropas Savienību un daudzas jomas: ne tikai izglītību un kultūru, bet arī uzņēmējdarbību, reģionu un pētniecības politiku.

Gadu oficiāli atklās 7.janvārī Prāgā, klātesot Eiropas Komisijas priekšsēdētājam Žozē Manuelam Barrozu un Čehijas premjerministram Mirekam Topolanekam. Ieradīsies pārstāvji no visām dalībvalstīm, viņu vidū būs īpaši iecelti valsts koordinatori.

Atklājot gadu plašsaziņas līdzekļiem, tiks atklāta arī tīmekļa vietne http://www.create2009.europa.eu, kura veltīta nākamajam Eiropas gadam un kurā būs meklējamas jaunākās ziņas, sarīkojumu un norišu plāns, ko visa gada garumā regulāri atjauninās, ziņas par politiskām nostādnēm un reklāmas materiāli, ziņojumi par rezultātiem un atsevišķas Eiropas gada partneriem veltītas lapas. Īpaša sadaļa tiks atvēlēta norisēm dalībvalstīs.

Visa gada garumā Briselē notiks sešas atklātās debates par galvenajiem tematiem, kas saistīti ar radošumu un inovāciju, tās būs platforma pārdomām un ideju apmaiņai, kas varētu veicināt diskusijas par radošuma un inovāciju politiku. Tajās risinās jautājumus, kas saistīti ar kultūru daudzveidību, publisko sektoru, izglītību, zināšanu sabiedrību, ilgtspējīgu attīstību, jaunradi mākslā un ražošanā.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!