• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas Seima priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2008., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.12.2008., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas Seima priekšsēdētāja vizīti Latvijā

 

03.JPG (12262 bytes)
Vakar, 17.decembrī, pēc Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes uzaicinājuma oficiālā vizītē Latvijā uzturējās Lietuvas Seima priekšsēdētājs Arūns Vaļinsks
(Arūnas Valinskas).
Sākot vizīti, Lietuvas parlamenta vadītājs tikās ar Saeimas priekšsēdētāju G.Daudzi, kā arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Ivaru Godmani un ārlietu ministru Māri Riekstiņu. Tāpat Lietuvas Seima priekšsēdētājs viesojās pie lietuviešu kopienas pārstāvjiem Latvijā.
Lietuvas Seima priekšsēdētāju vizītē pavadīja Eiropas lietu komitejas priekšsēdētāja biedrs Petrs Auštrevičs, Budžeta un finanšu komitejas priekšsēdētājs Aļģirds Butkevičs, Ekonomikas komitejas priekšsēdētājs Daiņus Budris un Ekonomikas komitejas biedrs Valdemars Vaļķūns.
Attēlā: Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, iepazīstinot savu Lietuvas kolēģi Arūnu Vaļinski ar Latvijas parlamenta namu un darbu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tiekoties ar Valsts prezidentu

17.decembrī Rīgas pilī iepazīšanās vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētājs Arūns Vaļinsks.

A.Vaļinsks ir Lietuvas Nacionālās atdzimšanas partijas vadītājs, tiesību zinātņu maģistrs, TV producents un režisors. Kopš 2008.gada novembra, Lietuvas Seima vēlēšanām, – Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētājs. Valsts prezidents apsveica Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāju ar veiksmīgām vēlēšanām un valdības izveidošanu.

Iepazīšanās vizītes laikā V.Zatlers ar A.Vaļinsku pārrunāja Latvijas un Lietuvas turpmākās politiskās un ekonomiskās sadarbības jautājumus, tajā skaitā Baltijas valstu enerģijas tirgus apvienošanu ar mērķi iekļauties Ziemeļeiropas enerģijas tirgū. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību attīstīt Baltijas starpsavienojumus ar Skandināviju un Poliju, lai pārtrauktu situāciju, ka Baltija ir enerģētiskā sala. Sarunā abas puses apliecināja, ka Latviju un Lietuvu saista izcila sadarbība, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un cieša partnerība ES un NATO ietvaros. Sekmīga praktiskā sadarbība izveidojusies arī starp abu valstu parlamentiem, nozaru ministrijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Amatpersonas uzsvēra abu valstu sadarbības galvenās prioritātes, kas ir vienotība un sadarbība starp Baltijas valstīm. Valsts prezidents akcentēja, ka ir jāpanāk lielāka integrācija arī visapkārt Baltijas jūrai.

Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētājs augstu novērtēja Latvijas atvērtību un uzsvēra, ka, pildot savus pienākumus, centīsies veicināt atvērtību abu valstu savstarpējās attiecībās arī no Lietuvas puses.

Jāatzīmē, ka Lietuva tradicionāli ir viena no visnozīmīgākajām Latvijas ekonomiskās sadarbības partnervalstīm un, kaut arī investīciju apjomi pēdējos gados stabili palielinājās, tomēr 2008.gadā pieaugums ir apstājies, saglabājot iepriekšējā gada rādītājus, kas liecina par abu valstu straujās ekonomikas izaugsmes apstāšanos.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Tiekoties ar Ministru prezidentu

17.decembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Arūnu Vaļinsku pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā un Lietuvā.

Ministru prezidents informēja par Saeimā pieņemto Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu, lai novērstu ekonomiskās aktivitātes samazināšanos, stabilizētu finanšu sistēmu un pārstrukturētu Latvijas tautsaimniecību. Amatpersonas arī apmainījās ar pieredzi par valstu apstiprinātajām programmām ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.

I.Godmanis uzsvēra, ka Lietuva ir viena no nozīmīgākajām Latvijas ekonomiskās sadarbības un eksporta partnervalstīm. Latvija ir ieinteresēta, lai ekonomiskās lejupslīdes laikā Baltijas valstis sekmīgi risinātu tās radītās problēmas un nodrošinātu ekonomiskās attīstības stabilitāti.

A.Vaļinsks sarunā uzsvēra, ka Latvijas pieredze ekonomiskās krīzes pārvarēšanai ir būtiska Lietuvas Seimam un valdībai, sagatavojot valsts budžeta projektu 2009.gadam.

A.Vaļinsks Latvijā ieradās oficiālā vizītē pēc Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes uzaicinājuma.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

02.JPG (20191 bytes)
Vakar, 17.decembrī: Lietuvas Seima priekšsēdētāja Arūna Vaļinska (piektais no labās) vadītā delegācija, Saeimas namā tiekoties ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ceturtais no labās) un Saeimas deputātiem Sergeju Dolgopolovu, Ventu Armandu Kraukli un Latvijas vēstnieku Lietuvā Hardiju Baumani
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!