• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 17. decembra rīkojums Nr. 805 "Par studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185458-par-studiju-kredita-dzesanu-no-valsts-budzeta-lidzekliem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.806

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 16.jūnija rīkojumā Nr.433 "Par Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteju"

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 805

Pieņemts: 17.12.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.805

Rīgā 2008.gada 17.decembrī (prot. Nr.93 8.§)

Par studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem

 

Saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.219 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem” 34. un 36.punktu un Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredīt­iestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu” 57. un 59.punktu apstiprināt šādu speciālistu – valsts un pašvaldību institūciju, ārstniecības iestāžu, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, kas tiek apmaksāti no valsts budžeta, un nevalstiskā sektora institūciju, kuras pilda valsts vai pašvaldību pasūtījumu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā, darbinieku – profesiju sarakstu, kā arī noteikt speciālistu skaitu attiecīgajā profesiju grupā, kuriem 2008.gadā uzsāk studiju kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem:

1.  283 izglītības jomas speciālistiem – skolotājiem, speciālajiem pedagogiem, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem, izglītības psihologiem (vispirms dzēst speciālistiem, kuri saņēmuši studiju kredītu izglītības ieguvei, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir nepieciešama amata pienākumu veikšanai).

2.  15 valsts dibināto augstākās izglītības iestāžu un valsts dibināto zinātniskās pētniecības institūtu un centru speciālistiem – lektoriem, asistentiem, pasniedzējiem, metodiķiem, inženieriem, laborantiem, laboratoriju vadītājiem, pētniekiem, tehniķiem.

3.  50 sociālās jomas speciālistiem – sociālajiem darbiniekiem, sociālajiem aprūpētājiem, sociālajiem rehabilitētājiem, sociālās palīdzības organizatoriem, nodarbinātības aģentiem, nodarbinātības organizatoriem.

4.  19 kultūras jomas speciālistiem – aktieriem, bibliotekāriem, vokālistiem, koncertmeistariem, muzeju vecākajiem speciālistiem, kultūras iestāžu vadītājiem.

5.  11 veselības aprūpes speciālistiem šādā prioritārā secībā: ārstiem, medicīnas māsām, fizioterapeitiem, ergoterapeitiem, audiologopēdiem, tehniskajiem ortopēdiem, radiologa asistentiem, sabiedrības veselības speciālistiem, farmaceitiem, zob­ārstiem.

6.  45 valsts pārvaldes vecākajiem speciālistiem (ierēdņiem un darbiniekiem), Tiesībsarga biroja darbiniekiem.

Ministru prezidents I.Godmanis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!