• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par makroekonomikas stabilizācijas plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Privatizācijas fondā ieskaitīto līdzekļu izlietojumu

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par makroekonomikas stabilizācijas plānu

 

18.decembrī finanšu ministrs Atis Slakteris piedalījās Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē Parīzē. Uzrunājot klātesošos ministrus, A.Slakteris akcentēja Latvijas paveikto, lai samazinātu budžeta deficītu nākamajam gadam un stabilizētu finanšu situāciju valstī.

Esam realizējuši pasākumus, lai izvairītos no tālākas lejupslīdes un stabilizētu banku sektoru, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu ekonomikas attīstību. Budžeta deficīta ierobežošanai veicām atalgojumu un izdevumu samazinājumu valsts pārvaldē. Tomēr mūsu pienākums ir saglabāt sociālos pabalstus un garantijas, lai atbalstītu mazāk aizsargātos sabiedrības locekļus šajā saspringtajā situācijā,” sacīja A.Slakteris.

Ministrs pauda viedokli, ka makroekonomikas stabilizācijas plāns būs pagrieziena punkts Latvijas valdības attieksmē pret fiskālo politiku. “Mūsu stratēģiju balsta fiskālais uzdevums 2011.gadā ieplānot budžeta deficītu ne lielāku par 3% no IKP. Lai nodrošinātu mērķa sasniegšanu, jāuzlabo budžeta izpildes kontrole un nodokļu administrēšana. Ir skaidri iezīmēta vajadzība veikt plašas strukturālas reformas un realizēt tās vienlaikus visos pārvaldes līmeņos,” atzina A.Slakteris.

Uzrunā finanšu ministrs norādīja, ka arī nākamgad būs jāturpina strādāt tikpat intensīvi un jāpieņem kardināli, valstiski nozīmīgi lēmumi. Lai ekonomikas stabilizācijas plāna ieviešana būtu sekmīga, ministrs uzsvēra nepieciešamību uzraudzīt tajā ietverto pasākumu īstenošanas gaitu un īstermiņā sekot līdzi budžeta izdevumu atbilstībai faktiskajiem ieņēmumiem, vajadzības gadījumā budžetā operatīvi izdarot atbilstošus grozījumus.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!