• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot eņģeļus Jelgavas slimnīcas mazajiem pacientiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot eņģeļus Jelgavas slimnīcas mazajiem pacientiem

 

Lai padarītu priecīgāku Jelgavas pilsētas slimnīcas Bērnu nodaļas pacientu uzturēšanos slimnīcā Ziemassvētku laikā, 17.decembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere bērniem pasniedza vairāk nekā 1700 pilsētas iedzīvotāju un viesu dāvināto eņģeļu figūriņu.

“Ziemassvētki ir laiks, kad eņģeļi nolaižas uz zemes, jo viņi zina, ka ziemas tumšajā laikā jānāk pie cilvēkiem, lai sniegtu labestību. Eņģeļi ir mīlestības vēstneši, kas ierodas pie mums, lai pateiktu: vienmēr ir kāds, kas jūs mīl,” atzina L.Zatlere.

Eņģeļu dāvināšana mazajiem slimnīcas pacientiem notika labdarības projekta “Pils eņģelis” ietvaros, kuram L.Zatlere ir patronese.

Eņģeļu figūriņas no 15.oktobra līdz 15.decembrim dāvināja visas Jelgavas pašvaldības skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī daudzi Jelgavas iedzīvotāji un viesi. Jaunākajam projekta atbalstītājam ir divi gadi.

Liela daļa eņģeļu bija pašdarināti – tamborēti, adīti, izšūti, gatavoti no pērlītēm, sintapona, papīra, māla un koka. Daļai eņģeļu to dāvinātāji ir devuši vārdus, piemēram, Eņģelis mīļumam vai Eņģelis mierinātājs. Jelgavas Amatu vidusskolas audzēknes slimnīcā esošajiem bērniem uzcepa arī īpašas piparkūku eņģeļu figūriņas.

Pašlaik Jelgavas pilsētas slimnīcas Bērnu nodaļā ārstējas 35 pacienti, bet, tā kā akcijas dalībnieki sarūpēja daudz vairāk eņģeļu figūriņu, pārējās tika nodotas slimnīcas Bērnu nodaļas vadītājai, lai katrs nākamais mazais pacients, iestājoties nodaļā, saņemtu savu eņģelīti.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!