• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: - tiekoties ar Baltkrievijas ekonomikas ministru - iepazīstoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1999., Nr. 264/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Izglītība ir un būs šīs valdības prioritāte"

Vēl šajā numurā

20.08.1999., Nr. 264/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs:

— tiekoties ar Baltkrievijas ekonomikas ministru

Vakar, 19.augustā, ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs tikās ar Baltkrievijas ekonomikas ministru V.Šimovu, lai apspriestu abu valstu saimniecisko sadarbību.

Latvija ir otrā lielākā Baltkrievijas eksporta partnere un ceturtā nozīmīgākā Baltkrievijas ārējās tirdzniecības partnere. Baltkrievijā pašlaik darbojas 150 uzņēmumi ar Latvijas kapitālu.

Neformālās tikšanās laikā Latvijas ekonomikas ministrs norādīja uz nepieciešamību novērst ierobežojumus, kas kavē Latvijas uzņēmēju sekmīgu produkcijas noietu Baltkrievijā, kā arī sakārtot savstarpējo apmaksas sistēmu.

— iepazīstoties ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru

Trešdien, 18. augustā, ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs apmeklēja Patērētāju tiesību aizsardzības centru, lai iepazītos ar tā darbu un pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības informēšanu par tās tiesībām aizstāvēt sevi no nekvalitatīvu preču iegādes.

Ministru interesē, kā patērētāju aizsardzības mehānisms darbojas ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas novados, kādas ir prasības pret tirgotāju un kā tās tiek kontrolētas.

"Laikā, kad Latvijā masveidā ienāk lētas preces, kas nereti ir nekvalitatīvas, patērētāju interešu aizsardzībai ir īpaša nozīme. Ir būtiski, lai cilvēki zinātu savas tiesības, konstatējot, ka iegādātā prece ir nekvalitatīva, un spētu saņemt kompensāciju par zaudējumiem. Tādējādi mēs ne tikai pasargāsim pircēju, bet arī veicināsim, lai tirgotāji nepārdotu nekvalitatīvu preci," uzskata V.Makarovs.

Vēl aizvakar ekonomikas ministra vadībā notika 2000. gada tautas skaitīšanas komisijas sēde.

Romāns Meļņiks,

ekonomikas ministra

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!