• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1999., Nr. 264/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas Republikā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.08.1999., Nr. 264/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Igaunijas Republikā

20. augustā — Neatkarības atjaunošanas diena

Igaunijas diplomāti Rīgā — "Latvijas Vēstnesim"

Mūsu ziemeļu kaimiņvalstī šodien atzīmē Igaunijas Neatkarības atjaunošanas dienu, atskatoties uz vēsturiskajiem notikumiem pirms astoņiem gadiem, ar ko noslēdzās igauņu tautas dramatiskais ceļš uz brīvības atgūšanu. Atšķirībā no latviešiem igauņiem šis datums — 20.augusts — ir valstī oficiāli noteikta brīvdiena. Tas apliecina, ka Igaunijā savulaik — 1991.gada augustā — pieņemtais lēmums par valstisko neatkarību tiek uzskatīts par īpaši svarīgu dokumentu, kas savu nozīmīgumu nekad nezaudēs.

Joprojām ir vasaras atvaļinājumu laiks. Izņēmums nav arī Igaunijas vēstniecība Rīgā, kurā pašlaik strādā tikai visvajadzīgākie darbinieki. Ar viņiem tad arī izvērsās saruna par 1991.gada augusta notikumiem Igaunijā. Turklāt radās arī izdevība iepazīstināt "LV" lasītājus ar dažiem Igaunijas diplomātiskā dienesta darbiniekiem, kas strādā Latvijā.

Arī vēstnieks Juhans Haravē ir atvaļinājumā. Viņu pašlaik aizvieto Anneli Lēga, kas kopš pagājušā gada jūnija ir konsules amatā. Tartu universitāti beigusi 1993.gadā, nedaudz pastrādājusi tūrisma organizēšanas laukā, bet drīz vien pārgājusi darbā Ārlietu ministrijā, kur visu sākusi apgūt no nulles. Daudz stažējusies, visvairāk Vācijā, izmantojusi vairākas stipendijas. Iepazinusies ar darbu Vācijas Ārlietu ministrijā. Īslaicīgi strādājusi vēstniecībā Helsinkos, gan arī jau kā sekretāre kādā no dienvidzemēm, bet veselības stāvokļa dēļ drīz nācās atgriezties. Runājot par konsula darbu Rīgā, Anneli Lēga sacīja, ka darba esot daudz, jo ir nepieciešamas vīzas Krievijas pilsoņiem. Mēnesī vidēji tiek izsniegts caurmērā 100 vīzu. Vēl ir jākārto arī uzturēšanās atļaujas, šomēnes to esot jāizsniedz sevišķi daudz. Tās vajadzīgas tiem Latvijas jauniešiem, kas iestājušies Konkordijas augstskolā Tallinā, šogad viņu esot ap 60.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!