• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par miera procesa aktuālo virzību Tuvajos Austrumos

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš 10.decembrī tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vaļoni, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un Lietuvas vēstnieks atzina, ka nākamgad, atzīmējot Baltijas ceļa 20.gadadienu, svarīgi organizēt kopīgus pasākumus, kas apliecinātu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas solidaritāti.

Puses pārrunāja nākotnes sadarbības projektus, tostarp nepieciešamību kompleksi risināt enerģijas piegādes un drošības jautājumus, kā arī uzlabot Baltijas valstu transporta saikni ar Eiropu “Rail Baltic” un “VIA Baltic” kontekstā.

Lietuvas vēstnieks informēja, ka pēc oktobrī notikušajām parlamenta vēlēšanām ir izveidota stabila koalīcija, ko veido 83 no 141 Lietuvas parlamenta deputāta. Vakar apstiprināta arī Lietuvas jaunā valdība.

Savukārt A.Bērziņš raksturoja ekonomisko situāciju Latvijā un ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu, kā arī pastāstīja par reģionālās reformas gaitu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, tostarp atbalstu Gruzijas un Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai un Lisabonas līguma ratifikācijas procesu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!