• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Maltas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185589

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Maltas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 16.decembrī tikās ar Maltas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lorensu Grehu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

K.Pētersone izteica gandarījumu, ka Malta bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gada augustā atzina Latvijas neatkarību.

Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka Latvijai un Maltai ir pozitīva parlamentāro attiecību bilance, un atzina, ka abās valstīs pastāv labā griba attīstīt gan ekonomikas, gan kultūras saites. Arī Maltas vēstnieks norādīja, ka ir ieinteresēts pielikt savas pūles attiecību stiprināšanā.

Viens no priekšnoteikumiem ciešākām abu valstu saitēm būtu tiešā avioreisa izveidošana starp Latviju un Maltu, uzsvēra L.Grehs. Viņš piebilda, ka Baltija, un īpaši Latvija, daudziem Maltas iedzīvotājiem būtu jauns un ļoti interesants tūrisma galamērķis. Arī Malta ir daudzu eiropiešu iecienīta atpūtas vieta, un tūrisma industrija ienes valstij ceturto daļu no iekšzemes kopprodukta, informēja vēstnieks.

Amatpersonas pārrunāja abu parlamentu darbības pamatprincipus, kā arī valstu politiskās aktualitātes un turpmāko Lisabonas līguma virzību.

L.Grehs ir pēc skaita trešais Maltas vēstnieks Latvijā. Viņš no Maltas galvaspilsētas Valetas pildīs nerezidējoša vēstnieka pienākumus arī Lietuvā un Igaunijā. Savukārt Latvijas diplomātiskā pārstāve Maltas Republikā ir Astra Kurme, kura rezidē Romā, Itālijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!