• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu dienestu Zemessardzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas Iesniegumu birojā 2008. gada novembrī saņemtajiem iesniegumiem

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu dienestu Zemessardzē

 

Saeimas deputāti varēs dienēt Zemessardzē, un tas neradīs interešu konfliktu, paredz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sagatavotie grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.

Izmaiņas likumā noteiks, ka Saeimas deputāti valsts amatpersonas amatu drīkstēs savienot arī ar dienestu Zemessardzē. Patlaban likums Saeimas deputātiem savu tiešo pienākumu pildīšanu atļauj savienot ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

“Patlaban Zemessardzē dienē astoņi Saeimas deputāti, un izmaiņas likumā Zemessardzei ļaus vispusīgāk izmantot deputātu profesionālo pieredzi aizsardzības jomā, neradot interešu konfliktu,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Dienestu Zemessardzē ar savu amatu jau tagad atļauts savienot pašvaldību amatpersonām, tāpēc nav pamata to aizliegt darīt arī Saeimas deputātiem, uzsver likumprojekta autori.

Komisija uzskata, ka arguments, ka Saeimas deputāts, dienot Zemessardzē, var ietekmēt ar Zemessardzi saistīto likumu normu pieņemšanu, nav korekts, jo likumdošanas process Saeimā ir koleģiāls.

Likumprojekta autori norāda, ka gadījumā, ja konkrēta Saeimas deputāta dienests Zemessardzē negatīvi ietekmē disciplīnu tajā, tad Zemessardzes likumā būtu lietderīgi paredzēt tiesības Zemessardzes komandierim apturēt šā deputāta dienestu brīvprātīgajā militarizētajā formējumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!