• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar bērna sirdi un bērna sirdij – uz svētkiem un brīnumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lai katram miers un gaišums mājās, lai svētku svētums pāri klājas." — Priecīgus un gaišus Ziemassvētkus!

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Lai katram miers un gaišums mājās, lai svētku svētums pāri klājas.” — Priecīgus un gaišus Ziemassvētkus!

 

01.JPG (30751 bytes)
2008.
02.JPG (19720 bytes)
1921.

Ar bērna sirdi un bērna sirdij – uz svētkiem un brīnumu

Jau astoto gadu pēc kārtas Liepājas dome rīkoja Ziemassvētku apsveikumu zīmējumu konkursu. Tā jau ir tradīcija – veidot Pilsētas apsveikumu, smeļoties idejas bērnu zīmējumos. Šogad tika saņemts vairāk nekā 300 zīmējumu. Finālā dome izmantoja 18 zīmējumus, tostarp arī Helgas Krūmiņas zīmēto (blakus, attēlā pa kreisi), kuri nu priecē visus no afišu stendiem, ir nodrukāti pašvaldības izdevuma “Katram Liepājniekam” svētku numurā. Zīmējumu konkursa devīze šogad bija “Liepāja iemirdzas Ziemassvētkos”.

Jelgavā labdarības projekta “Pils eņģelis” ietvaros Jelgavas pašvaldības skolas un pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī daudzi Jelgavas iedzīvotāji un viesi gatavoja eņģeļu figūriņas, kas tika dāvinātas pilsētas slimnīcas Bērnu nodaļas pacientiem, lai ielietu prieku sirdīs tiem, kam jāuzturas slimnīcā pat šo gaišo Ziemassvētku laikā. Liela daļa eņģeļu bija pašdarināti no dažādiem materiāliem. Daļai eņģeļu to dāvinātāji bija devuši vārdus. Savukārt Jelgavas Amatu vidusskolas audzēknes slimnīcā esošajiem bērniem uzcepa arī īpašas piparkūku eņģeļu figūriņas.

Tādējādi dzīvīga palikusi bērna neizsmeļamā labestība un mīļums pret dārgajiem tuviniekiem šajos saulgriežu un gada svētkos.

Lūk, redakcija saņēmusi arī kādu radniecīgu, bērna rociņas zīmētu kartiņu (blakus, attēlā pa labi) no 1921.gada 26.decembra savam “Paipulītim” (acīmredzot domājot “Pai-papiņu”). Tai klāt ir savs stāsts.

Šo kartiņu saņēmis ievērojamais latviešu komponists, vijolnieks, diriģents Jānis Reinholds (1882–1938), un tās autore ir neviena cita kā viņa meitiņa Ilga, kad ģimene no bēgļu gaitām, no Somijas Kuokalas vasarnīciņas, atgriezās Latvijā. Iet abas meitiņas – Ilga (dz. 1908) un Lauma (vēlākā komponiste un pianiste, dz. 1906) – kā tādi rūķīši ar eglīti un dāvaniņu zem Ziemassvētku vakara zvaigznītēm sveikt savu “Paipulīti”...

Un tā – ik Ziemassvētku vakaru lai ejam sveikt savus mīļos, vēlot viņiem tikai vis-vis-labāko!…

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!