• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Diskutējot par sabiedrisko raidstaciju lomu Latvijas sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diskutējot par sabiedrisko raidstaciju lomu Latvijas sabiedrībā

 

Atsaucoties uz Valsts prezidenta aicinājumu, 19.decembrī Rīgas pilī viesojās Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots un Latvijas Radio ģenerāldirektors Aigars Semēvics, kā arī Latvijas Radio ģenerāldirektora vietniece un valdes locekle Sandra Ķirse.

Tikšanās galvenais mērķis bija sniegt situācijas raksturojumu nozarē, īpaši attiecībā uz sabiedrisko raidorganizāciju darbības nodrošināšanu nākamajos gados saistībā ar paredzētā finansējuma samazināšanu. 

Novērtējot raidorganizāciju devuma nozīmi, Valsts prezidents un viesi atzīmēja pastāvīgas un kvalitatīvas informācijas aprites nepieciešamību. Tas nodrošinātu gan mediju pārstāvju, gan sabiedrības pareizu izpratni par notiekošajiem procesiem valstī. 

Prezidents uzsvēra Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas lomu regulāras komunikācijas veidošanā ar Latvijas iedzīvotājiem Rīgā un lauku rajonos. Viņš atzīmēja, ka tiem ir jādarbojas ne tikai kā informācijas nesējiem, bet arī kā vidutājiem starp valsts amatpersonām un sabiedrību. V.Zatlers uzskata, ka 2009.gadu varētu simboliski dēvēt par komunikāciju gadu, kura laikā precīza, pārdomāta informācijas aprite ļaus nodrošināt pozitīvas enerģijas tonusa uzturēšanu sabiedrībā.

Sarunu laikā raidorganizāciju pārstāvji uzsvēra sabiedrisko raidorganizāciju juridiskā statusa neatrisināto jautājumu. Savukārt Valsts prezidents no savas puses atbalsta jauna Sabiedrisko raidorganizāciju likuma apstiprināšanas nepieciešamību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!