• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties pētījuma par valsts valodas situāciju atklāšanā

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekiem

 

02.JPG (6546 bytes) 03.JPG (7039 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

19.decembrī Rīgas pilī bija ieradušies divi Latvijas vēstnieki, lai no Valsts prezidenta Valda Zatlera saņemtu akreditācijas vēstules Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku amatu pildīšanai Tunisijā un Dienvidāfrikas Republikā (DĀR).

Akreditācijas vēstules Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amata pildīšanai Tunisijā tika pasniegtas Jānim Kārkliņam (attēlā pa kreisi). Tikšanās laikā Valsts prezidents apsveica vēstnieku ar jauno amatu, kā arī pārrunāja iespējas, ko dažādu sadarbības formātu ietvaros starp Latviju un Tunisiju var sniegt kontakti starp Baltijas jūras un Vidusjūras reģionu. Divpusēji kā svarīgākais tika akcentēta tūrisma un ekonomiskā sadarbība, tajā skaitā Latvijas eksporta veicināšana, īpaši kokrūpniecības un pārtikas rūpniecības produktu eksportā.

Savukārt Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Dienvidāfrikas Republikā turpmāk būs Raimonds Jansons (attēlā pa labi). Sarunā ar V.Zatleru viņš apsprieda Latvijas un DĀR sadarbību ANO ietvaros. Kā būtisks faktors tika norādīts arī ES–DĀR dialogs, jo šī valsts ir Eiropas Savienības stratēģiskais partneris. Tāpat attīstāma ir Latvijas un DĀR sadarbība kultūrā un izglītībā. Kā iespējamais piemērs tika minēts studentu apmaiņas programmu realizēšana. Sarunā abas puses apsprieda arī Latvijas un DĀR ekonomiskās sadarbības iespējas.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!