• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot jauno tiesu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu svinīgos zvērestus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot jauno tiesu un zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu svinīgos zvērestus

 

01.JPG (40920 bytes)
Attēlā: Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (priekšplānā, centrā) Rīgas pilī 22.decembrī kopā ar jaunajiem tiesu un zemesgrāmatu nodaļas tiesnešiem
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

22.decembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers pieņēma 17 tiesnešu svinīgos zvērestus. Sveicot tiesnešus ar zvēresta nodošanu un stāšanos tiesneša amatā, Valsts prezidents uzsvēra: “Jūs tikko nodevāt zvērestu valstij, bet ir maz profesiju, kuru pārstāvji zvēr tieši Latvijas valstij. No šīs dienas jūsu pienākums ir spriest neatkarīgu, taisnīgu un kompetentu tiesu Latvijas Republikas vārdā. Šī amata ķēde, ko šodien saņēmāt, jums arvien atgādinās par šo pienākumu. No šīs dienas jūs esat tiesneši katru dienu, arī brīvdienās. Tiesu sistēma ir tiesiskas valsts pamats. Lai katrs Latvijas pilsonis būtu pārliecināts, ka Latvija ir tiesiska valsts, kādam ik dienu tas ir jāpierāda, jārada ticība Latvijas valstij. Un tie būsiet jūs!”

Valsts prezidents atzīmēja, ka būtiskas ir arī attiecības starp pilsoni un valsti. Pilsonim, griežoties pie valsts pēc palīdzības, ir skaidri jāapzinās, ka viņš mīl Latviju un tā viņam nav sveša.

“Jūs būsiet zināms garants tam, ka pret valsti izturēsies ar cieņu. “Jūsu godības” – tā jūs turpmāk uzrunās visu mūžu, ja godprātīgi pildīsit savus tiesneša pienākumus,” uzsvēra V.Zatlers.

Svinīgo tiesneša zvērestu nodeva Administratīvās rajona tiesas tiesneši: Lauma Paegļkalna, Solveiga Pone, Guntars Ploriņš, Solvita Pujāte, Staņislavs Linkevičs, Andris Zutis, Agija Kudrēviča, Linda Piusa, Stella Blūma, Rudīte Migla un Solvita Sērdiene. Svinīgo tiesneša zvērestu nodeva arī Ludzas rajona tiesas tiesnesis Gunārs Strucinskis, Rīgas rajona tiesas tiesnesis Andris Pešudovs, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Iveta Stuberovska, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Anita Moļņika, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnese Dace Kantsone, Jelgavas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Laila Gulbe.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!