• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot dāvinājumā jauniešu darinātu "likteņu jostu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2008., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.12.2008., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot dāvinājumā jauniešu darinātu “likteņu jostu”

 

23.decembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers dāvanā no centra “Dzīvesprieks” audzēkņiem saņēma īpašu Ziemassvētku dāvanu – pašu darinātu “likteņu jostu”. Astoņus metrus garajā jostā kā tautiski raksti ieausti centra “Dzīvesprieks” audzēkņu dzimšanas dati, tādējādi simbolizējot viņu dzīvesgājumu un izglābtos likteņus.

Pateicoties par dāvanu, Valsts prezidents teica: “Man ir prieks jūs visus priecīgus un smaidīgus redzēt šeit, Rīgas pilī, īsi pirms Ziemassvētkiem! Saka, ka katrs ir pats savas laimes kalējs. Katrs pats nosaka, kā dzīvot, kā justies priecīgam. Un, ja šo vienkāršo lietu saprot, tad dzīvē veicas. Un pat ja dzīvē nākas pakrist, tad ir spēks piecelties un atkal būt laimīgam.”

““Dzīvesprieka” pienesums Latvijai ir centru absolvējušie jaunieši, kuri ir atgriezušies sabiedrībā – no pabalstu saņēmējiem kļuvuši par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem un nodokļu maksātājiem. Atzīmējot valsts deviņdesmito dzimšanas dienu, izgatavojām simbolisku likteņu jostu, kurā savijušies visi izglābtie likteņi. Esam pateicīgi un priecīgi, ka tieši Ziemassvētku priekšvakarā varam šo īpašo dāvanu pasniegt Valsts prezidentam,” atzina centra “Dzīvesprieks” direktors Edijs Pētersons.

Kopš centra “Dzīvesprieks” izveides 1994.gadā to absolvējuši gandrīz 200 sociālās riska grupas jauniešu, no kuriem vairāk nekā 90% pēc mācībām spējuši integrēties sabiedrībā, veidojot stabilas ģimenes un darba attiecības.

Centrā “Dzīvesprieks” jaunieši divu gadu ilgajās mācībās apgūst licencētas mācību programmas šuvēja palīga, galdnieka palīga, pavāra palīga un remontstrādnieka profesijās. Programmas tiek izstrādātas ciešā sadarbībā ar konkrēto nozaru uzņēmumiem, lai “Dzīvesprieka” audzēkņi uzreiz pēc mācībām būtu gatavi darbam apgūtajā profesijā. Papildus profesionālajai izglītībai centrs “Dzīvesprieks” pusaudžiem nodrošina sociālo aprūpi un rehabilitāciju, kā arī atkarību profilakses aktivitātes un dzīves prasmju programmu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!