• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par interneta portālu par eiro ieviešanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2008., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par ļaundabīgo audzēju diagnostikas organizētu programmu

Vēl šajā numurā

29.12.2008., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par interneta portālu par eiro ieviešanu Latvijā

 

19.decembrī atklāts eiro ieviešanai Latvijā veltītais interneta portāls www.eiro.lv. Šajā interneta vietnē iedzīvotāji turpmāk varēs iegūt nepieciešamo informāciju par plānoto lata nomaiņu uz eiro un citiem aktuāliem notikumiem, kas būs saistīti šo pāreju.

Tā kā naudas maiņa skars visus Latvijas iedzīvotājus, portāls veidots trijās valodās un tajā uzrunātas galvenās auditoriju grupas. Noderīgu informāciju eiro.lv atradīs uzņēmēji, iedzīvotāji, tūristi, ārzemnieki, žurnālisti un citi.

Interneta vietne veidota atraktīva un mūsdienīga – apmeklētājiem tiks piedāvātas gan dažādas fotogrāfiju galerijas, gan īpašs eiro kalkulators, gan analītiski un pētoši materiāli, kā arī praktiski izmantojama informācija.

Tāpat ikviens mājaslapā varēs uzdot sev interesējošos jautājumus par eiro ieviešanu un saņemt atbildi.

Svarīgi ir palīdzēt sagatavoties lata nomaiņai uz eiro, tādēļ portālā sniegsim praktiski izmantojamus padomus un ieteikumus. Norādīsim uz reālām iespējām, kas Latvijai pavērsies pēc eiro ieviešanas, un skaidrosim eiro ieviešanas procesa norisi. Īstenojot šo pāreju no vienas valūtas uz otru, ir svarīgi, lai cilvēki justos droši un pārliecināti par to, ka eiro ieviešana neradīs viņiem zaudējumus un ka rezultātā viņi būs ieguvēji,” akcentē eiro projekta vadītāja Sanita Bajāre.

Mērķa datums, kad Latvijā tiks ieviests eiro, vēl nav oficiāli noteikts, tomēr citu valstu pieredze liecina – jo ātrāk uzsākta iedzīvotāju informēšana, jo sekmīgāk noritējusi pāreja uz eiro. Par to, kad Latvija pievienosies eirozonai, lems valdība, pamatojoties uz Konverģences programmas makroekonomiskiem rādītājiem un to atbilstību Māstrihtas līguma kritērijiem.

Saeimas tikko apstiprinātā ekonomikas stabilizācijas programma paredz īstenot stingru monetāro politiku un konkrētu valdības rīcību, lai izpildītu Māstrihtas konverģences kritērijus un nodrošinātu eiro ieviešanu Latvijā maksimāli ātri – jau 2012.gadā,” norāda finanšu ministrs Atis Slakteris.

Pārejot no lata uz eiro, sevišķi nozīmīga būs komunikācija ar sabiedrību. Tā kā katru gadu palielinās interneta lietotāju skaits, eiro.lv būs ikvienam sabiedrības pārstāvim pieejams informācijas kanāls. Lai pāreja uz eiro notiktu pēc iespējas efektīvāk un iedzīvotājiem ērtāk, to ietekmēt ir katra paša spēkos, laikus iepazīstoties ar informāciju par eiro ieviešanas gaitu un tai atbilstoši sagatavojoties.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!