• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents : - tiekoties ar Lietuvas vēstnieku - tiekoties ar Baltkrievijas vēstnieku - tiekoties ar Austrijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu svarīgākie partneri - Lietuva un Igaunija

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents :

— tiekoties ar Lietuvas vēstnieku

Vakar, 23. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Lietuvas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Petru Vaitiekūnu.

Ministru prezidents un vēstnieks atzina, ka tikšanās notiek Baltijas valstīm nozīmīgā dienā — PSRS un Vācijas neuzbrukšanas līguma 60.gadadienā, kā arī Baltijas valstīm tik nozīmīgā notikuma — "Baltijas ceļa" desmitajā gadadienā.

Sarunas laikā pārrunāta abu valstu attiecību problemātika, pievēršot uzmanību Latvijas un Lietuvas jūras robežas līguma tālākai apstiprināšanai abu valstu parlamentos, kā arī apkārtējās vides aizsardzībai un perspektīvai abu valstu sadarbībai šo jautājumu risinājumā.

Ministru prezidents izteicās, ka ir jāpilnveido abu valstu līguma attiecību bāze sadarbībai šajā jomā.

Vēstnieks informēja A.Šķēli, ka Lietuvas vēstniecība Latvijā tuvākajā laikā gatavojas organizēt Latvijas žurnālistu vizīti uz Būtiņģes naftas terminālu, lai Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji varētu iepazīties ar šī uzņēmuma darbību.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu ekonomiskā sadarbība divpusējo un visu triju Baltijas valstu sadarbības kontekstā, kā arī ES paplašināšanās problēmas.

— tiekoties ar Baltkrievijas vēstnieku

Piektdien, 20. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Baltkrievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Mihailu Mariniču.

Sarunas sākumā pārrunātas abu valstu ekonomisko attiecību problēmas.

Ministru prezidents un vēstnieks vienojās, ka ir jāaktivizē abu valstu uzņēmēju sakari, kas kalpotu abu valstu attiecību pilnveidošanai.

Tika izteikta nepieciešamība pasteidzināt abu valstu robežas iekārtošanu, papildus iesaistot Eiropas Savienības finansiālos līdzekļus.

Vēstnieks uzaicināja Ministru prezidentu apmeklēt Baltkrieviju oficiālā vizītē.

Vēstnieks izteica atzinību Latvijai par atbalstu sanatorijas "Baltkrievija" darbībai, kurā medicīnisko aprūpi un rehabilitāciju saņem Baltkrievijas bērni, kas cietuši no Černobiļas AS katastrofas sekām.

— tiekoties ar Austrijas vēstnieku

Piektdien, 20. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Austrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Antonu Kozusniku.

Austrijas vēstnieks nodeva Ministru prezidentam Austrijas federālā kanclera Viktora Klimas apsveikuma vēstuli sakarā ar stāšanos amatā.

Sarunas laikā pārrunātas Eiropas Savienības paplašināšanās problēmas un situācijas attīstība Balkānos.

Vēstnieks atzina, ka pēdējā laikā Latvija sasniegusi ievērojamu progresu un tai ir lielas iespējas šī gada beigās saņemt uzaicinājumu uz sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Ministru prezidents un Austrijas vēstnieks pārrunāja Valsts valodas likuma perspektīvo attīstības gaitu. A.Šķēle informēja vēstnieku par valdības tālākajiem plāniem attiecībā uz valsts ekonomisko attīstību.

Austrijas vēstnieks uzsvēra, ka ir jāaktivizē abu valstu ekonomiskā sadarbība, stimuls tam varētu būt oktobra sākumā paredzētā Austrijas uzņēmēju vizīte Latvijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!