• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kobes delegāciju Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionālās attīstības programmām

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kobes delegāciju Rīgā

No 20. līdz 24. augustam Rīgā uzturas Kobes pilsētas oficiālā delegācija

Vakar, 23.augustā, Rīgas domes valdes sēžu zālē Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš un domes komiteju vadītāji tikās ar Kobes pilsētas delegācijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā A.Bērziņš sveica Kobes delegācijas pārstāvjus Rīgā, kā arī uzsvēra, ka abu pilsētu sadarbības attīstībai ir lielas iespējas. Gan Rīga, gan Kobe ir ostas pilsētas, un rīdziniekiem ir daudz ko mācīties no Kobes, kā sakārtot ostu un to pārvaldīt.

Kobes pilsētas mērs Kazutoši Sasajama pateicās par sirsnīgo uzņemšanu un izteica gandarījumu par to, ka abu pilsētu sadarbība ir attīstījusies tik veiksmīgi. Kobes pilsētas mērs pateicās arī par atbalstu, kas tika sniegts Kobei pēc zemestrīces 1995. gadā. Rīgas domē viesojās arī Kobes pilsētas municipālās asamblejas priekšsēdētājs Kijoji Ohniši, Zemestrīces seku likvidēšanas un koordinācijas biroja ģenerāldirektors Eigoro Sonobe, Starptautiskās nodaļas menedžeris Takeši Ikarijama, Kobes pilsētas asamblejas vispārējo attiecību menedžeris Hirokuni Tsujimura, Starptautiskās nodaļas menedžera palīgs Takaaki Matsuda, Kobes tirdzniecības informācijas biroja Milānā direktors Hideaki Tanaka, kā arī arodbiedrību, Rīgas un Kobes sadraudzības biedrības pārstāvji. Tikšanās laikā Kobes mērs parakstījās Rīgas domes viesu grāmatā, bet abu pilsētu mēri apmainījās ar dāvanām. Rīgas domei tika uzdāvināta Kobes mākslinieka J.Kavaniši litogrāfija ar Kobes attēlu, kā arī grāmata, kurā atainota Kobes atjaunošana pēc zemestrīces, savukārt A.Bērziņš uzdāvināja Kobes mēram servīzi ar Rīgas attēliem.

Kopumā Kobes pilsētas delegācijā ir 53 cilvēki, un sadarbība starp abām pilsētām ilgst jau 25 gadus. Sadraudzības līgums tika parakstīts 1974.gada 18.jūnijā, un Kobe ir viena no vecākajām Rīgas sadraudzības pilsētām.

Rīgas domes

informācijas dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!