• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attīstītu un perspektīvu Vidzemes novadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kobes delegāciju Rīgā

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attīstītu un perspektīvu Vidzemes novadu

Atklātā vēstule vidzemniekiem

Godājamie vidzemnieki!

Vidzemes pilsētu un pagastu pašvaldību sadarbības rezultātā ar Vācijas valdības palīdzības programmu "Transform" tiks veidota Vidzemes attīstības aģentūra un reģiona ekonomiskais attīstības plāns. Ikviena Vidzemē dzīvojošā cilvēka dzīve perspektīvā un reģiona attīstība kopumā būs atkarīga no šī projekta realizācijas kvalitātes. Projekta pozitīva rezultāta, līdz ar to vidzemnieku labklājības pamatā ir pašvaldību spēja sadarboties reģiona attīstības labā.

Vidzemē turpinās nelīdzsvarota attīstība, ko var raksturot vairāk kā regresīvu nekā progresīvu. Aizvien vairāk aktualizējas darbaspēka un kapitāla migrācija uz attīstītākajām pilsētām. Tādēļ pastāv draudi, ka atpaliekošās pašvaldības degradēsies līdz tādam līmenim, ka nebūs iespējams dabiskā veidā koncentrēt cilvēkus un resursus noteiktās Vidzemes pašvaldībās. Tomēr tas nav neatgriezenisks process. Aktīva un pragmatiska Vidzemes pašvaldību sadarbība Vidzemes attīstības aģentūras izveidē un reģiona ekonomiskajā attīstības plānošanā novērsīs bezperspektīvu un pat regresīvu Vidzemi pēc desmit gadiem.

Latgales reģions Latvijā tiek uzskatīts par depresīvu zonu. Tomēr pagastu un pilsētu pašvaldību konsolidācija vienota mērķa labā, izveidojot Latgales attīstības aģentūru, izstrādājot attīstības stratēģijas un piesaistot Eiropas Savienības programmu finansu atbalstu, šajā reģionā nodrošinās neapstrīdamu bezdarba un nabadzības problēmu risinājumu. Arī pārējie Latvijas reģioni aktīvi darbojas savā attīstības plānošanā un ārvalstu finansu un konsultatīvo resursu piesaistē.

Kopš seniem Latvijas laikiem Vidzemes reģiona raksturīgākā iezīme ir gudri un inteliģenti cilvēki ar aktīvu vēlēšanos dzīvot labāk un būt labākam. Tas ir bijis pamatā reģiona nozīmīgumam Latvijas valsts attīstībā. Tagad ir laiks pieņemt nākamo izaicinājumu — sakoncentrēt savus resursus, apvienot tos ar sava kolēģa kapitālu un veidot savu un Vidzemes nākotni.

Godājamie vidzemnieki! Es gan personiski, gan publiski aicinu jūs darboties par perspektīvu un progresīvu Vidzemi, kurā ikvienam cilvēkam tiktu dotas iespējas dzīvot labi!

Māris Kučinskis, Valmieras mērs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!