• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1999., Nr. 270/273 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par monopoluzņēmumu uzraudzības (regulēšanas) kārtību

Vēl šajā numurā

25.08.1999., Nr. 270/273

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24. augusta sēdē

Akceptēti noteikumi "Fizisko un juridisko personu uzturēšanās kārtība Aglonas svētvietas aizsardzības zonā". Tie noteic, ka tirdzniecībai ar alkoholiskajiem dzērieniem un izklaidei paredzētām precēm, kā arī šo preču reklāmai aizsardzības zonā nepieciešama Aglonas bazilikas draudzes rakstiska atļauja. Rakstiska atļauja nepieciešama, lai veiktu izmaiņas zonas ainavā, ēku rekonstrukcijai, izklaides vietu ierīkošanai, kā arī savvaļas augu un dzīvnieku ieguvei.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par bezvalstnieka personu apliecinoša dokumenta paraugu un bezvalstnieka personu apliecinoša dokumenta izsniegšanas un nodošanas kārtība". Bezvalstnieks, kurš ir sasniedzis 16 gadus, saņem apliecību, 16 gadus nesasniedzis bezvalstnieks saņem apliecību izbraukšanai uz ārzemēm. Noteikumi stāsies spēkā 1999.gada 1.oktobrī.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 5.novembra noteikumos Nr.422 "Noteikumi par valsts nodevu par Latvijas Republikas pasu un citu personu apliecinošu un tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu". Noteikumu pirmajā punktā vārdi "minētos dokumentus aizstājošo personu apliecinošo dokumentu" aizstāti ar vārdiem "bezvalstnieka personas apliecība".

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Dzīvnieku aizsardzības likums". Tas noteiks personu tiesības un pienākumus dzīvnieku aizsardzības jomā. Likums noteiks minimālās prasības, kādas cilvēkam būtu jāievēro saskarsmē ar dzīvnieku, nosakot pamatprincipus cilvēka rīcībai ar lauksaimniecības, mājas dzīvniekiem, sporta, dienesta dzīvniekiem, eksperimentos un citos zinātniskos nolūkos izmantojamiem dzīvniekiem un savvaļas dzīvniekiem. Likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu dzīvnieku aizsardzību un noteiktu labturības galvenos principus, ņemot vērā, ka cilvēkam ir morāls pienākums izturēties ar cieņu pret jebkuru dzīvu radību.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā piesakāms patērētāja prasījums par nepienācīgas kvalitātes preci vai pakalpojumu un veicama preces vai izgatavotās lietas ekspertīze". Noteikumu teksts izvietojams tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas telpās patērētājam redzamā vietā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 26.maija rīkojumā Nr.246 "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijā tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos". Vārdi "I.Ūdre — ekonomikas ministre" aizstāti ar vārdiem "V.Makarovs — ekonomikas ministrs"; "A.Olants — Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta Ārējo sakaru nodaļas vadītājs" ar vārdiem "A.Maldups — Satiksmes ministrijas Investīciju un tranzīta politikas departamenta Tranzīta politikas nodaļas vadītājs"; "L.Rebiņa — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Investīciju departamenta vecākā referente" ar vārdiem "V.Bundulis — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Investīciju departamenta vecākais referents"; "I.Stabulniece — Ārlietu ministrijas NVS nodaļas trešā sekretāre" ar vārdiem "J.Pogrebņaks — Ārlietu ministrijas NVS nodaļas vadītāja vietnieks"; un rīkojums papildināts ar vārdiem: "U.Vītoliņš — Ārlietu ministrijas Ārējās ekonomiskās politikas departamenta direktors".

Akceptēti noteikumi "Noteikumi transportlīdzekļu un kravas veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles vietu iekārtošanai robežkontroles punktā". Līdz 2003.gada 1.janvārim kontroles vietas tiks iekārtotas uz autoceļiem — Grebņevā, Terehovā, Pāterniekos un Silenē, uz dzelzceļa — Rēzeknē un Daugavpilī.

Akceptēts rīkojums "Par Rēzeknes Augstskolas rektoru". Par rektoru apstiprināta inženierzinātņu doktore Irēna Siliņēviča.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamo īpašumu Daugavgrīvas ostā".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts labklājības ministrs R.Jurdžs.

Izdarīts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 3.augusta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.39 28.§) "Par Privatizācijas aģentūras padomes sastāvu"

Akceptēts rīkojums "Par K.Freimani". Kārlis Freimanis iecelts par Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktoru.

Pieņemta zināšanai informācija par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 1999. gadam izpildi pirmajā pusgadā.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā sociālās politikas un darba likumdošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā personu brīvas kustības jomā norādīto trūkumu novēršanai.

Pieņemts zināšanai Lauksaimniecības gada ziņojums.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Finansu ministrijas un Baltkrievijas Republikas Finansu ministrijas sadarbības nolīgumu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par līgumu par plānoto tiesisko sadarbību starp Latvijas Republikas Tieslietu ministriju, Igaunijas Republikas Tieslietu ministriju, Lietuvas Republikas Tieslietu ministriju, Polijas Republikas Tieslietu ministriju, Ukrainas Tieslietu ministriju, Vācijas Federatīvās Republikas Tieslietu ministriju".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!