• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Likumdevēju darbs kļūst spraigāks (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1999., Nr. 274 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Izraēlas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.08.1999., Nr. 274

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Likumdevēju darbs kļūst spraigāks

Jānis Straume, Saeimas priekšsēdētājs, — "Latvijas Vēstnesim" vakar, 25. augustā

Turpinājums no 1.lpp.

Vai pašreizējais visai sarežgītais valsts budžeta izpildes stāvoklis, kas prasa ievērot īpašu taupības režīmu, ietekmē arī Saeimas darba finansējumu?

— Neapšaubāmi ietekmē. Jāteic, ka grozījumi likumā par šā gada valsts budžetu lielā mērā samazināja arī izdevumus, kas attiecas uz parlamentu. Mēs bijām iesnieguši projektu samazināt Saeimas izdevumus par 100 tūkstošiem latu, bet reāli šis samazinājums kļuva trīs reizes lielāks. Domāju, ka arī 2000.gadā mēs nevarēsim rēķināties ar tādiem budžeta līdzekļiem, kas būtu nepieciešami pēc Saeimas saimnieciskās komisijas un Prezidija ieskatiem. Tas, protams, negatīvi ietekmēs Saeimas darbu. Mēs nevarēsim risināt dažus jautājumus, kas skar tieši Saeimas tehniskā aprīkojuma uzlabošanu un arī saiknes ar sabiedrību nodrošināšanu labākā līmenī. Acīmredzot ikviena no budžeta finansējamā iestāde ir un būs ierobežota valsts naudas izlietojuma ziņā. Acīmredzot būs jārēķinās ar tiem līdzekļiem, kas būs pieejami.

Kāds līdz ar to būs liktenis ēkai, kas atrodas Torņa ielas un Jēkaba ielas stūrī un kuru līdz šim bijis paredzēts izmantot pēc kapitālā remonta — Saeimas vajadzībām?

— Ievērojot to, ka šā gada budžeta grozījumi liedz veikt nopietnākus darbus, izņemot pašreizējās situācijas iekonservēšanu, mēs tuvāko divu gadu laikā nevarēsim rēķināties ar šīs ēkas izmantošanu parlamenta vajadzībām. Tas šobrīd liekas diezgan skaidrs.

Turklāt sarunā ar Ministru prezidentu mēs apspriedām arī šo ieilgušo problēmu juridiskajā aspektā. Kā zināms, trīs šī nama iedzīvotāji nav saņēmuši apdzīvojamo platību citur. Ministru prezidents pats apsolījās aktīvi iesaistīties šī jautājuma atrisināšanā. Tomēr tuvākajā laikā mēs diez vai varēsim nonākt līdz šī nama izmantošanai Saeimas deputātu vajadzībām. Nāksies samierināties ar pašreizējām telpām trīs Jēkaba ielas namos.

Kādas būs Saeimas ārpolitiskās aktivitātes tuvākajā laikā?

— Ja runājam par ārpolitiskajām aktivitātēm, tad jāteic, ka arī šajā ziņā mēs esam spiesti tagad, tieši budžeta situācijas dēļ, ļoti rūpīgi izvērtēt katru komandējumu uz ārzemēm. Jau esam sākuši tā rīkoties. Acīmredzot daudzi deputāti būs spiesti atteikties no saviem iepriekš plānotajiem komandējumiem.

Paredzams, ka septembra sākumā es došos uz Berlīni, kur tiks atzīmēta VFR Bundestāga 50 gadu jubileja. Vēl septembra beigās ieplānota oficiālā Saeimas vizīte Čehijā. Šīs vizītes, saprotams, ir obligāti nepieciešamas.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktors

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!