• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs - sarunās ar lauku pašpārvaldes pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs:

— sarunās ar lauku pašpārvaldes pārstāvjiem

Trešdien, 25. augustā, zemkopības ministrs Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas lauksaimniecības pašpārvaldes organizāciju — Latvijas Zemnieku federācijas, Lauksaimnieku statūtsabiedrību asociācijas, Lauku atbalsta asociācijas un Zemnieku saeimas vadītājiem.

Pēc ministra preses sekretāres Lindas Melbārdes sniegtās informācijas, ar pašpārvalžu pārstāvjiem tika runāts par iespējām cukura importa licencēšanas komisijas sastāva maiņu, kas varētu notikt jau tuvākajās desmit dienās. Komisijas sastāvs varētu būt skaitliski neliels, diviem locekļiem jābūt no pašpārvaldes organizācijām, lai arī zemnieki piedalītos komisijas darbā, līdzīgi, kā tas ir labības importa komisijā. Par to, kuri divi cilvēki varētu darboties cukura importa licencēšanas komisijā, savstarpēji jāvienojas pašām pašpārvaldes organizācijām.

Vēl tika runāts par degvielas akcīzes nodokļa atmaksāšanu. Vienisprātis bijis gan zemkopības ministrs, gan pašpārvaldes organizāciju pārstāvji, ka akcīzes nodokļa atmaksāšana ir nepieciešama vismaz reizi ceturksnī un būtu vienkāršojama administrēšanas procedūra. Viņi izteica savus viedokļus arī par atmaksājamā nodokļa lielumu, jo katra lauksaimniecības kultūra ir citādi apstrādājama, tātad degvielas patēriņš arī ir dažāds. Un pilnīgi nepiedodama ir akcīzes nodokļa atmaksāšana lekni zaļojošo nezāļu lauku īpašniekiem. Zemkopības ministrs Aigars Kalvītis uzsvēris pašpārvaldes nozīmi, kā arī to, ka noteiktas funkcijas sakarā ar atmaksājamo akcīzes nodokli varētu tikt deleģētas pašpārvaldes organizācijām.

Vēl tikusi apspriesta pašreizējā labības cena atbilstošās kvalitātes pārtikas kviešiem, intervences pasākumi un kārtība labības tirgū, kā arī gaidāmā reģionālās attīstības modeļa realizēšanas gaita.

Rūta Bierande,

"LV" ekonomikas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!