• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: - sarunā ar Somijas vēstnieku - tiekoties ar EDSO Augsto komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs - tiekoties ar Čehijas vēstnieci

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre:

— sarunā ar Somijas vēstnieku

Vakar, 26.augustā, Somijas vēstnieks Hannu Hemeleinens tikās ar izglītības un zinātnes ministri Silvu Goldi, lai runātu par Latvijas un Somijas sadarbību izglītībā un zinātnē.

Somijas puse īpaši atbalsta Latvijas Universitātes Somugru un Ziemeļvalstu valodu katedru un Ziemeļvalstu ģimnāziju. Turpmāko sadarbību plānots attīstīt izglītības satura pilnveidē, informācijas tehnoloģiju izmantošanā, bērnu un jauniešu ar speciālām vajadzībām izglītošanā, profesionālajā apmācībā, studiju programmu un izglītības iestāžu akreditācijā, izglītības vadītāju mācībās, pieaugušo izglītībā, augstskolu mācībspēku un zinātnieku plašākā apmaiņā un citās ar izglītību un zinātni saistītās jomās.

Vēstnieks informēja ministri Silvu Goldi par to, kādus uzdevumus Somija izvirzījusi sev kā Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Patīkama bija ziņa par Somijas valdības lēmumu, kurš pieņemts pirms dažām dienām, — piešķirt papildus 100 000 ASV dolāru valsts valodas programmas īstenošanai Latvijā. Vēstnieks izteica gandarījumu par līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju un pauda pārliecību, ka šī sadarbība arī turpmāk būs auglīga, iegūstot arvien daudzveidīgāku un dziļāku saturu.

— tiekoties ar EDSO Augsto komisāru

Aizvakar, 25. augustā, Izglītības un zinātnes ministrijā darba vizītē bija ieradies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Makss van der Stūls. Kopā ar viņu bija EDSO pārstāvniecības Latvijā vadītājs Deivids Džons Džonsons, Eiropas Padomes minoritāšu nodaļas vadītājs Jeroms Šokenbroks un Augstā komisāra padomnieks Falks Lange.

Augstais komisārs tikās ar izglītības un zinātnes ministri Silvu Goldi, lai apspriestu latviešu valodas apguves un sabiedrības integrācijas procesu Latvijā. Ministre informēja, ka valstī ir izstrādāta programma pedagogu darba samaksas paaugstināšanai, šai programmai vajadzētu piesaistīt izglītības sistēmai nepieciešamo skaitu augsti kvalificētu speciālistu. Lielu atbalstu valsts valodas apguves nodrošināšanai dod ANO un vairāku rietumvalstu finansētā skolotāju sagatavošanas programma, pēc kuras apmācīti jau aptuveni 6000 minoritāšu skolās strādājoši skolotāji. Viesi tika informēti arī par televīzijas un audio un vizuālo materiālu izmantošanu mācību procesā.

Komisāru patīkami pārsteidza socioloģisko pētījumu rezultāti, kuri liecina, ka vairākums skolēnu un viņu vecāku, kā arī citi minoritāšu pārstāvji atzinīgi vērtē valdības politiku valsts valodas apguvē. Komisārs tika informēts par skolu iespējām izvēlēties tām piemērotāko valsts valodas apguves metodiku un par skolēnu un viņu vecāku piedalīšanos šajā izvēles procesā. Tikšanās nobeigumā Augstais komisārs izteica gandarījumu par iespēju tikties ar izglītības un zinātnes ministri Silvu Goldi un pateicās par izsmeļošo informāciju.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!