• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas deputāti: - sarunā ar ASV Kongresa padomniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1999., Nr. 279/280 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs : - tiekoties ar ASV Kongresa padomniekiem

Vēl šajā numurā

31.08.1999., Nr. 279/280

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas deputāti:

— sarunā ar ASV Kongresa padomniekiem

ASV Kongresa padomnieku grupa tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas un Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem.

Padomnieku grupa, kuras sastāvā bija arī Senāta un Apakšpalātas ASV bruņoto spēku komisiju padomnieki aizsardzības un ārpolitikas jautājumos, interesējās par Saeimas komisiju struktūru un likumdošanas darbu, tāpat par Latvijas parlamentāriešu un iedzīvotāju viedokli attiecībā uz NATO akcijām Kosovas krīzes noregulēšanā. Viesi vēlējās uzzināt, vai pēc Balkānu krīzes nav mainījušies Latvijas politiķu un sabiedrības uzskati par Latvijas dalību Ziemeļatlantijas aliansē. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts apliecināja, ka viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir iesaistīšanās transatlantiskajās drošības struktūrās, un tā ir atbalstījusi un atbalsta NATO centienus aizsargāt demokrātijas principus un cilvēka tiesības Balkānu reģionā, par to liecina parlamentāriešu vienprātīgais balsojums par Latvijas mediķu grupas nosūtīšnu uz Albāniju, kā arī Latvijas gatavība piedalīties miera uzturēšanas misijā Kosovā.

Tikšanās gaitā pārrunāti arī sabiedrības integrācijas jautājumi un cittautiešu naturalizācijas process Latvijā. G.Krasts pastāstīja: lai gan pēdējos gados, īpaši kopš Krievijas ekonomiskās krīzes, pieaudzis to cilvēku skaits, kuri vēlas naturalizēties, tomēr kopumā Latvijas pilsonību ieguvušo skaits ir samērā neliels.

Saeimas preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!