• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 30. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1999., Nr. 279/280 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.343

Grozījums Ministru prezidenta 1999.gada 19.augusta rīkojumā Nr.337 "Par atvaļinājuma piešķiršanu Ģ.V.Kristovskim"

Vēl šajā numurā

31.08.1999., Nr. 279/280

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 30. augusta sēdē

Akceptēts likumprojekts "Par Nolīgumu par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras privilēģijām un imunitātēm". Likumprojektā radītā tiesiskā bāze ļaus efektīvāk sadarboties ar Starptautisko atomenerģijas aģentūru, kas nākotnē veicinās investīciju piesaisti un palīdzības projektu realizāciju.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Valmieras reģionālās lauksaimniecības pārvaldes izveidošanu". Tas paredz ar 1999.gada 1.oktobri likvidēt Zemkopības ministrijas pakļautībā esošos Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras rajonu lauksaimniecības departamentus un uz to bāzes izveidot Valmieras reģionālo lauksaimniecības pārvaldi.

Akceptēts noteikumu projekts "Zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas un uzskaites kārtība ārstniecības iestādēs". Noteikumu projekts paredz, ka ārstniecības iestādē par zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas un uzskaites kārtības nodrošināšanu un visiem nepieciešamajiem pasākumiem, lai zāles nenokļūtu nelegālā apritē un netiktu lietotas ļaunprātīgi, ir atbildīgs ārstniecības iestādes vadītājs.

Par rīkojuma projektu "Par valsts kapitāla daļu jaundibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "KREMERata Baltica"". Rīkojuma projekts paredz sabiedrībā ieguldīt 1000 latus jeb vienu trešo daļu no pamatkapitāla. Valsts kapitāla daļas turētāja sabiedrībā būs Kultūras ministrija.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Kredītiestāžu likumā. Grozījumi ļaus precīzāk un ātrāk atklāt pārkāpumus vērtspapīru publiskajā apgrozībā, veicinās investoru uzticību un drošību ieguldījumu veikšanai Latvijā.

Akceptēts likumprojekts "Par maksimālo galvenajā cirtē nocērtamo audžu platību valsts mežos 2000. —2004.gadam". Paredzēts apstiprināt 62 591 hektāru, tai skaitā 29 429 hektārus skuju kokiem maksimālo galvenajā cirtē nocērtamo audžu platību valsts mežos periodam no 2000.gada līdz 2004.gadam ieskaitot.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts meža izmantošanu". Likumprojekts paredz novērst pretrunas starp likumiem "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu" un likumu "Par valsts meža izmantošanu" jautājumā par kokmateriālu izsniegšanas apjoma noteikšanu.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts meža izmantošanu". Grozījumi nepieciešami, lai novērstu nevienādas konkurences apstākļus saistībā ar ilgtermiņa mežizstrādes līgumiem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu". Grozījumi nodrošinās iespēju valsts mežos koksnes izsniegumus regulēt atkarībā no tirgus konjunktūras svārstībām. Tiks novērsta iespēja noplicināt mežu resursu nākotnes vērtību, izcirstajās platībās neveicot meža atjaunošanas pasākumus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.335 "Noteikumi par kārtību, kādā noslēdzami ilgtermiņa mežizstrādes līgumi".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par cukuru".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par līgumu par dzīvošanai paredzētas ēkas vai ēkas daļas lietošanas tiesību iegūšanu uz laiku". Tie noteiks informāciju, kas sniedzama līgumā par dzīvošanai paredzētas ēkas vai ēkas daļas lietošanas tiesību iegūšanu uz laiku, kā arī atteikuma tiesību realizēšanas termiņu un kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par liftiem". Tie noteiks liftu, kas ir pastāvīgi ierīkoti ēkās un būvēs, un liftu drošības sastāvdaļu būtiskās drošības prasības projektēšanā, ražošanā un atbilstības novērtēšanā to piedāvāšanai tirgū, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai un veselībai un ēku un vides drošībai, kā arī lai nodrošinātu šo izstrādājumu brīvu kustību iekšējā tirgū.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam". Likums veicinās ikviena bezdarbnieka ātrāku atgriešanos darba tirgū, sekmēs darba tirgus papildināšanos ar apmācītu un kvalificētu darbaspēku. Paredzams, ka tas ļaus samazināt sociālās apdrošināšanas budžeta izdevumus 2000.gadā par 3,2 miljoniem latu. Izskatīšanai valdības sēdē nolemts 9.panta trešo daļu, kas paredz bezdarbnieka pabalstu izmaksāt atkarībā no bezdarba ilguma, sagatavot vairākos variantos.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.187 "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par valsts dzelzceļa līnijas Skulte—Ipiķi — valsts robeža" nodošanu pašvaldībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!