• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās - pārstāvot Latviju Vīnes forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1999., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - ekonomikas forumā Zalcburgā

Vēl šajā numurā

01.07.1999., Nr. 216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta biedrs

Eiropas Savienības lietās:

— pārstāvot Latviju Vīnes forumā

Vakar, 30. jūnijā, Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās Guntars Krasts devās uz Vīni, lai pārstāvētu Latviju autoritatīvā forumā. Tā devīze ir "Nākotnes Eiropa – pārmaiņu stratēģija" ( Vision Europe – strategies for Change ), tātad foruma virsmērķis ir pārrunāt Eiropas attīstības stratēģiju. Foruma organizēšanai kūmās stāvējuši 17 Nobela prēmijas laureāti.

Forumā tiks pārrunāti jautājumi, vai nepieciešama vienota Eiropa, cik ciešai šai vienotībai vajadzētu būt, kas satrauc Eiropu, cik atvērta Eiropa ir pasaulei.

Foruma mērķis ir no konceptuālā, stratēģiskā līmeņa izstrādāt jau konkrētus rīcības plānus un ieteikumus Eiropas valdībām, Eiropas Komisijai un ANO.

Foruma dalībnieki strādās grupās. G.Krasts aicināts piedalīties grupā, kurā strādās, piemēram, tādas personības kā Šimons Peress, Kofi Anans, Čingizs Aitmatovs, Frederiks de Klerks. Šī grupa pārrunās sadarbības formas nākotnē, turpinoties Eiropas integrācijas procesam, diskutēs par iespējamiem pretrunu, konfliktu cēloņiem Eiropā un metodēm, kā tos novērst.

Forumam klātstāv arī citas starptautiskas autoritātes, piemēram, Henrijs Kisindžers, Dalailama, Mihails Gorbačovs, Kurts Vonnegūts Jr., Ulrihs Beks, Kalevi Sorsa u.c.

Forumu "Vienna Peace Summit" rīko Eiropas Komisija un Austrijas valdība ar dažādu starptautisko institūciju atbalstu, lai pulcētu kopā viedokļu līderus politikā, ekonomikā, zinātnē, kultūrā, žurnālistikā, arī jaunatnē. Tas noritēs no 1. līdz 4. jūlijam Vīnē.

G.Krasts būs vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!