• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1999., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18888

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.232

Kārtība, kādā piemēro akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, kurus izmanto citu preču ražošanai

Vēl šajā numurā

01.07.1999., Nr. 216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 29. jūnija sēdē

Informācijas

nobeigums.

Sākums — "LV"

nr. 213/215,

30.06.1999.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā valsts amatpersonas izmanto valsts mantu". Tie nosaka kārtību, kādā valsts amatpersonas izmanto valsts mantu —dienesta transportlīdzekļus un saziņas līdzekļus — dienesta un personiskajām vajadzībām.

Akceptēti noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 1998.gada 31.oktobra noteikumos Nr.425 "Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība". Noteikts, ka no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem elektroenerģijas pārpalikumu iepērk atbilstoši Enerģētikas likuma 33.pantā noteiktajam ekonomiskā pakāpeniskuma principam. Elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas tarifu nosaka pēc pušu savstarpējās vienošanās, izņemot no elektrostacijām ar jaudu simt megavatu un vairāk, kurām elektroenerģijas tarifu apstiprina Energoapgādes regulēšanas padome. Elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtību neatkarīgais elektroenerģijas ražotājs no elektrostacijas ar jaudu simt megavati un vairāk saskaņo ar elektroenerģijas pārvaldes sistēmas operatoru atbilstoši Enerģētikas likuma 27.panta otrajai daļai un 28.panta trešajam punktam.

Akceptēts likumprojekts "Par Asociācijas padomes lēmumu par Latvijas līdzdalības noteikumiem un nosacījumiem Eiropas Kopienas pētniecības, tehnoloģiskās attīstības un rezultātu demonstrēšanas programmās (1998-2002), (182/1999/EC) un pētniecības un apmācības programmās (1998–2002), (1999/64/Euratum)" un nosūtīts izskatīšanai Saeimā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts pilnvarnieku izvēles kritērijiem. Uzdots visiem valsts kapitāla daļu turētājiem, izvēloties valsts pilnvarniekus saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās", ievērot arī šādus valsts pilnvarnieku izvēles kritērijus: valsts pilnvarniekam jābūt augstākajai izglītībai; valsts pilnvarniekam jābūt ne mazāk kā trīs gadu pieredzei vadošos amatos valsts institūcijās vai uzņēmējsabiedrībās, valsts pilnvarnieka funkciju veikšanā vai uzņēmējsabiedrību darbības pārraudzībā; valsts pilnvarniekam jābūt profesionālajām iemaņām un zināšanām par uzņēmējsabiedrības darbības virzieniem un īpatnībām; valsts pilnvarniekam jābūt ar labu reputāciju, kura varētu tikt apliecināta ar atsauksmēm, ieteikumiem u.c.,; jāņem vērā, vai valsts pilnvarnieki nav strādājuši tādu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) izpildinstitūcijās, kuri ir atzīti par maksātnespējīgiem vai kuriem ierosināta bankrota procedūra; nedrīkst iecelt par valsts pilnvarnieku personu, kura ir atzīstama par parādnieku vai ieinteresētu attiecībā uz uzņēmējsabiedrību, kā arī personu, kura bijusi notiesāta par noziegumiem pret īpašumu, saimnieciskiem noziegumiem, noziegumiem uzņēmējdarbībā, amatnoziegumiem, noziegumiem pret jurisdikciju vai noziegumiem pret pārvaldes kārtību — neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas. Visiem valsts kapitāla daļas turētājiem uzdots līdz 15.augustam izvērtēt valsts pilnvarnieku atbilstību minētajiem kritērijiem un piemērot minētos kritērijus.

Ministru kabinets izskatīja likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību"". Ekonomikas ministrijai uzdots noformēt likumprojektu noteikumu projekta veidā izdošanai Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā un noteiktā kārtībā iesniegt to Ministru kabinetā. Noteikumu projektā paredzēts, ka to spēkā stāšanās termiņš ir 1999.gada 1.septembris. Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai nodrošināt sabiedrības savlaicīgu informēšanu par jautājumiem, kurus skars minētie noteikumi.

Ministru kabinets izskatīja un, pamatojoties uz likuma "Par valsts aizsardzību" 12.panta 2.punktu, akceptēja Latvijas Republikas Valsts aizsardzības koncepciju.

Ministru kabinets akceptēja konceptuālajā jautājumā ietverto risinājumu par valsts līdzdalību triju Baltijas valstu dibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Kremerata Baltica". Valsts jaundibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Kremerata Baltica" iegulda valsts daļu — vienu trešo daļu (1000 latu) sabiedrības pamatkapitālā — no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ministru kabinets akceptēja koncepcijas "Nacionālā preču zīme" projektu. Ekonomikas ministrijai uzdots divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu Ministru kabineta noteikuma projekta par nacionālo preču zīmi izstrādei.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai finansu ministra Ivara Godmaņa sniegto informāciju par likumprojekta "Par valsts budžetu 2000.gadam" sagatavošanas un izskatīšanas grafiku. Akceptēts šāds valsts budžeta projekta 2000. gadam izstrādes grafiks: Ministru kabinets apspriež un izskata resoru valsts budžeta projekta 2000.gadam izdevumu mērķa griestus 13.jūlijā un 16.jūlijā; Ministru kabinets akceptē resoru valsts budžeta projekta 2000.gadam izdevumu mērķa griestus 20.jūlijā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par akciju sabiedrību "Tolaram Fiber". Ekonomikas ministrijai un Privatizācijas aģentūrai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 6.jūlijā priekšlikumus jautājuma risinājumam.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska sniegto informāciju par finansējuma piešķiršanu. Finansu ministram I.Godmanim uzdots no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Aizsardzības ministrijas Baltijas miera uzturēšanas spēku bataljona vienības nosūtīšanai KFOR misijā 298 850 latu un Nacionālo bruņoto spēku štābam Latvijas mobilās medicīnas grupas vajadzībām humānās misijas laikā Albānijā — 41 740 latu. Pēc grozījumu izdarīšanas likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam" Aizsardzības ministrijai jāpārskaita Finansu ministrijai 340 590 latu.

Akceptēti "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!