• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par atbalstu reģionu infrastruktūras attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar jauno aizsardzības ministru

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par atbalstu reģionu infrastruktūras attīstībai

 

Laikā, kad tiek plānots samazināt valsts investīcijas pašvaldībām, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicina būtiski palielināt atbalstu reģionu infrastruktūras attīstībai, gan attiecīgi pārdalot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, gan par labu pašvaldībām pārstrukturējot valsts budžeta programmas.

Saskaņā ar plānotajiem šā gada valsts budžeta grozījumiem valsts investīcijas pašvaldībām tiek piedāvāts samazināt par 10 miljoniem latu jeb līdz 17,38 miljoniem latu. “Man kā atbildīgajam nozares ministram nebūs viegli valdībā atbalstīt šādu samazinājumu pašvaldību attīstībai, tomēr kopējā situācija valsts budžetā diemžēl liedz atbalstīt visas pašvaldību ieceres,” atzīst E.Zalāns.

Lai nodrošinātu pašvaldību attīstību un īpaši ieguldījumus infrastruktūrā, ministrs aicinās valdību lemt par ES fondu līdzekļu pārdali atbalstam novadu izaugsmes sekmēšanai. Finansējumu varētu novirzīt tām pašvaldībām, kas nav saņēmušas atbalstu ES fondu pilsētvides prioritātes ietvaros komercdarbības attīstībai, publisko pakalpojumu kvalitātes un pieejamības veicināšanai, energoefektivitātes pasākumiem, atjaunojamo energoresursu izmantošanai un centralizētās siltumapgādes sistēmu attīstībai.

Papildus tam būtu apsverama iespēja par ES fondu aktivitāti sociālo māju attīstībai Rīgā, atbalstot pašvaldībā esošo ēku renovāciju, rekonstrukciju un energoefektivitāti.

Vienlaikus ar ES fondu finansējuma pārstrukturēšanu par labu reģionu infrastruktūras attīstībai E.Zalāns aicinās atbilstoši pašvaldību vajadzībām pārskatīt atsevišķu valsts budžeta programmu finansējumu. Pēc ministra iniciatīvas ir apkopota informācija par jaunveidojamo novadu pašvaldību vajadzībām atbilstoša autoceļu tīkla attīstību. Lemjot par autoceļu fonda finansējuma sadali, ministrs pieprasīs pašvaldību izvirzīto prioritāro ceļu posmu sakārtošanu.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!