• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Indulis Zariņš - savos darbos un laikabiedru sirdīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1999., Nr. 217/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūži. Leģendas. Mūžība

Vēl šajā numurā

02.07.1999., Nr. 217/219

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Indulis Zariņš — savos darbos un laikabiedru sirdīs

Valsts mākslas muzejā skatāma daļa no mākslinieka un pedagoga Induļa Zariņa daiļrades mantojuma. Pirmā piemiņas izstāde, bez meistara, viņa septiņdesmitajā dzimšanas dienā. No 63 izstādītajiem darbiem 15 Rīgā tiek parādīti pirmo reizi.

Koncepcijas autors Arnis Teihmanis (attēlā pa kreisi) par kritēriju izvēlējies darbu plastiskās un gleznieciskās vērtības. Ekspozīcija veidota no Mākslas muzeja "Arsenāls", Mākslinieku savienības un Zariņu ģimenes kolekcijām.

Izstādes atklāšanā kolēģi, draugi, audzēkņi runāja par izcilo personību, par cilvēku, kuram glezniecība bija pārliecība. Mākslas akadēmijas rektors Jānis Osis atcerējās, ka meistara azartiskā, dzirkstošā improvizācija kā magnēts pievilkusi studentus. Uzskates līdzekļus viņš meklējis tuvākos un tālākos kultūras slāņos un vecmeistaru darbos.

Akadēmiķis Jānis Stradiņš atgādināja, ka Indulī Zariņā vienojies viss — zinātne, intelekts, māksla. Pēc 10 un pēc 100 gadiem — tāpat kā mēs šodien — nāks mākslas cienītāji un priecāsies par viņa darbiem.

Fotogrāfiju klāsts sniedz ieskatu meistara dzīves gājumā, bet izstādes centrā līdzās pašportretam lasāmi viņa izteicieni. Arī šāds: "Lai strādātu, nepieciešama vientulība, skauģi un pārliecība."

6.JPG (36861 BYTES)

Izstādes atklāšanā — mākslinieka dzīvesbiedre Vera Zariņa ar dēliem              &n Kristapu un Kasparu

2.JPG (26040 BYTES)

I.Zariņš "Pašportrets"

Aina Adermane Foto un foto reprodukcija:

Harijs Burmeistars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!