• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Izraēlas sadarbību zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.1999., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

06.07.1999., Nr. 220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Izraēlas sadarbību zinātnē

Svētdien, 4. jūlijā, Rīgā ieradās Izraēlas Zinātņu akadēmijas (ZA) prezidents Jakobs Zivs.

Izraēlas ZA ir dibināta 1959. gadā un apvieno 60 izcilākos Izraēlas zinātniekus. Valsts iekšienē tā darbojas kā padomdevēja valdībai par zinātnes un zinātniskās plānošanas jautājumiem, tā uztur sakarus ar sev līdzīgām institūcijām citās valstīs, kā arī pārstāv Izraēlas zinātni starptautiskās zinātniskās organizācijās un pasākumos.

Kā turpinājumu 1994. gada februārī parakstītajam Latvijas un Izraēlas starpvaldību līgumam "Par sadarbību kultūras, izglītības un zinātnes jomā" Valsts prezidents Guntis Ulmanis savas vizītes laikā Izraēlā 1998. gada februārī parakstīja sadarbības programmu kultūras, izglītības un zinātnes jomā laika posmam no 1998. līdz 2000. gadam, kas paredz tiešas sadarbības veicināšanu starp Latvijas ZA un Izraēlas ZA.

Balstoties uz šo programmu, tika uzsāktas sarunas starp abām akadēmijām, kuras vainagojās ar to, ka 5. jūlijā Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš un Izraēlas Zinātņu akadēmijas prezidents Jakobs Zivs parakstīja līgumu par abu akadēmiju sadarbību zinātnē. Parakstīšanā bija klāt arī Izraēlas vēstnieks Latvijā Odeds ben Hurs.

Līgums paredz ne tikai regulāru informācijas un publikāciju apmaiņu, bet arī kopīgu zinātnisku konferenču un semināru rīkošanu un zinātnieku apmaiņas vizītes sešas nedēļas gadā.

LZA starptautiskā daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!