• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 5. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.1999., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta V.Krištopana atkāpšanās paziņojums

Vēl šajā numurā

06.07.1999., Nr. 220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas5. jūlija sēdē

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā". Grozījumi jāizdara, nosakot jaunus soda apmērus, jo 1999.gada 19.janvārī pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr.15 "Ceļu satiksmes noteikumi"; 1998.gada 18.decembrī pieņemti Ministru kabineta noteikumi Nr.458 "Autotransportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīces lietošanas noteikumi" un citi normatīvie akti.

Ministru kabineta Komiteja izskatīja likumprojektu "Likums par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem"; likumprojektu "Grozījumi Pasta likumā" un likumprojektu "Grozījumi likumā "Par telekomunikācijām"". Ņemot vērā izteikto priekšlikumu, nolemts iesniegtos likumprojektus izskatīt Ministru kabineta sēdē kā Ministru kabineta lietas.

Izskatīts likumprojekts "Par telekomunikācijām". Ņemot vērā izteikto priekšlikumu, nolemts iesniegto likumprojektu pēc saskaņošanas starp ministrijām izskatīt Ministru kabineta sēdē kā Ministru kabineta lietu.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos Nr.449 "Noteikumi par vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos"". Grozījums paredz papildināt vecāko amatpersonu sanāksmes sastāvu ar īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām pārstāvi.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 24.novembra noteikumos Nr.444 "Valsts pensiju, atlīdzības par darbspēju zaudējumu un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskatīšanas kārtība"". Noteikumu projekts nosaka, ka ar 1999.gada 1.maiju valsts pensijas tiek indeksētas, ņemot vērā nevis pensijas palielinājuma koeficientu, bet gan patēriņa cenu izmaiņu indeksu.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumos Nr.21 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību"". Noteikumu projekts izstrādāts sakarā ar izmaiņām zvejas apstākļos un pastāvošā rūpnieciskās zvejas tiesību nomas maksas termiņa neatbilstību pašreizējai finansiālajai situācijai zvejniecībā Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī.

Akceptēts noteikumu projekts "Par resoru programmu un apakšprogrammu rezultatīvajiem rādītājiem". Noteikumu projekts paredz noteikt rezultatīvos rādītājus, kas paredz veicamā darba (pasākumu) apjomu un raksturo valsts budžeta līdzekļu izlietojuma efektivitāti un mērķtiecīgumu.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par vienošanos apdrošināšanas jomā, kas atbrīvota no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Noteikumu projekts nosaka, kādas vienošanās starp apdrošināšanas sabiedrībām — savstarpējie līgumi, saskaņota darbība un sabiedrību apvienību lēmumi apdrošināšanas jomā — tiek atbrīvotas no Konkurences likuma 15.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma, ievērojot minētā likuma panta otro daļu, ja tās atbilst šo noteikumu prasībām. Šādas vienošanās ir atļautas, neiesniedzot paziņojumu par tām Konkurences padomē.

Akceptēts noteikumu projekts "Apavu izstrādājumu marķēšanas kārtība". Noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 21.pantu un nosaka informāciju, kas ietverama apavu izstrādājumu marķējumā.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 21.novembra noteikumos Nr.363 "Noteikumi par pensiju un pabalstu izmaksu un piegādi"".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!