• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents : - tiekoties ar diplomātiskā korpusa vecāko - apmeklējot muzeju "Dauderi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.1999., Nr. 221/222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne un sabiedrība: atbildība un izpratne

Vēl šajā numurā

07.07.1999., Nr. 221/222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents :

— tiekoties ar diplomātiskā korpusa vecāko

M.JPG (27437 BYTES)

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.jūlijā, tikās ar diplomātiskā korpusa vecāko Dānijas vēstnieku Latvijā Mihaelu Mecu Merku.

Sarunā G.Ulmanis un M.Merks bija vienisprātis, ka Dānijas un Latvijas attiecības ir ciešas un skar jebkuru starpvalstu attiecību līmeni. Valsts prezidents izteica gandarījumu, ka abu valstu iedzīvotāji aktīvi apmeklē otru valsti un iepazīst tās kultūru.

Valsts prezidents un vēstnieks apsprieda Latvijas un Dānijas iekšpolitiskās un ārpolitiskās aktualitātes. G.Ulmanis pateicās Dānijai par tās atbalstu Latvijai, integrējoties eiroatlantiskajās struktūrās.

Runājot par ES paplašināšanās procesu, G.Ulmanis uzsvēra mazo valstu lomu Eiropas stabilitātes nodrošināšanā. M.Merks atzīmēja, ka izsvērta un asociētajam līgumam atbilstoša Valsts valodas likuma pieņemšana palielinātu Latvijas iespējas Helsinku sanāksmē saņemt pozitīvu vērtējumu integrācijai ES.

Valsts prezidents pateicās M.Merkam par aktīvo darbu abu valstu attiecību veidošanā.

— apmeklējot muzeju "Dauderi"

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.jūlijā, nodeva muzejam "Dauderi" Kārļa Ulmaņa krūšutēlu un portretu, kas savulaik viņam dāvināti un glabāti Valsts prezidenta kabinetā Jūrmalā un Rīgas pilī.

Valsts prezidents muzeja rīcībā nodeva Miķeļa Geistauta veidoto krūšutēlu un Jāņa Tilberga portretu.

Uzrunājot klātesošos, G.Ulmanis izteica gandarījumu par to, ka mākslas darbi tagad ir atklātībā pieejami sabiedrībai. Pēc prezidenta sacītā, bijušajā K.Ulmaņa vasaras rezidencē "Dauderi" līdz ar jaunu eksponātu iekļaušanu būs jūtama vēl lielāka K.Ulmaņa klātesamība.

Valsts prezidenta preses dienests

D1.JPG (19265 BYTES) D2.JPG (21029 BYTES)

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa dāvinājums; muzeja "Dauderi" direktores Dzintras Andrušaites pateicība Guntim Ulmanim Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!