• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents : - ar Saeimas Prezidiju un Saeimas frakciju vadītājiem - ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju - ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju - aicinājumā jauniešiem - telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1999., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

08.07.1999., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents :

— ar Saeimas Prezidiju un Saeimas frakciju vadītājiem

S1.JPG (18450 BYTES) S3.JPG (20559 BYTES)

Valsts prezidents sagaidot: Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi; Saeimas sekretāri Silviju Dreimani, "Latvijas ceļa" frakcijas priekšsēdētāju Kristiānu Lībani, Saeimas priekšsēdētāja biedru Gundaru Bojāru, Politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcijas priekšsēdētāju Jāni Jurkānu, Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču, apvienības "Tēvzemei un Brvībai"/LNNK frakcijas priekšsēdētāju Andreju Požarnovu

— ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru un Augstākās tiesas priekšsēdētāju

G1.JPG (15772 BYTES) G2.JPG (18240 BYTES)

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns, ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš un Valsts prezidents Guntis Ulmanis

— fotoalbuma "Mans prezidenta laiks" publiskās atvēršanas reizē

U3.JPG (24180 BYTES) U2.JPG (19495 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar Jāņa Rozes un Latvijas Universitātes grāmatnīcā: Valsts prezidents Guntis Ulmanis, LU rektors Juris Zaķis; Valsts prezidenta autogrāfs fotoalbumā

— aicinājumā jauniešiem

Parakstot "Jaunatnes hartu par XXI gadsimtu — brīvu no narkotikām", 10 835 Latvijas jaunieši ir apliecinājuši apņēmību aktīvi līdzdarboties drošas, no narkotikām brīvas sabiedrības veidošanā un aicina valdību, likumdevējus un sabiedrību palīdzēt šī mērķa īstenošanā.

Apzinoties savu atbildību līdzaudžu izglītošanā, jaunieši aicina mūs, pieaugušos — vecākus, skolotājus, visu sabiedrību — rādīt veselīga dzīvesveida piemēru, būt iejūtīgākiem savstarpējās attiecībās, atbalstīt jauniešu iniciatīvas.

Narkotikas — tas ir ne tikai indivīda veselību postošs faktors vai morāles jautājums. Nelegālā narkotiku tirdzniecība ir viens no smagākajiem noziegumiem, kas liedz cilvēkam izvēles tiesības un spēju lemt par savu dzīvi. Drosmīgi jāatzīst, ka narkotiku piedāvājuma un pieprasījuma kontrole pasaulē bieži ir klupšanas akmens, pretstatot personiskās ekonomiskās intereses sabiedrības cīņai pret noziedzību.

Īpaši satrauc tas, ka strauji pieaug narkomānija bērnu un pusaudžu vidū, ko veicina arī sabiedrības iecietība pret tā sauktajām vieglajām narkotikām. Bieži pieaugušo vienaldzīgās attieksmes dēļ nepilngadīgiem jauniešiem brīvi pieejamas atkarības vielas.

Tādēļ aicinu jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidenti, valdību, valsts iestādes un institūcijas, sabiedriskās organizācijas, visus sabiedriski aktīvos cilvēkus atsaukties jauniešu aicinājumam un nekavējoties aktīvi pievērsties narkomānijas profilaksei. Nepieļausim bezatbildību un nolaidību narkotiku kontroles jautājumos, pirmām kārtām atrisinot ar Apvienoto Nāciju atbalstu izstrādātās narkotiku kontroles un narkomānijas profilakses stratēģijas apstiprināšanu un īstenošanu valdības līmenī.

Veidosim XXI gadsimta sabiedrību tādu, kurā valda taisnīgums un solidaritāte, iespējas pilnvērtīgai attīstībai, konstruktīvām nodarbēm un personiskajam piepildījumam.

Guntis Ulmanis,

Valsts prezidents

1999.gada 7.jūlijā

— telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu

Valsts prezidentam Guntim Ulmanim vakar, 7. jūlijā, bija telefonsaruna ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu.

Ukrainas prezidents piezvanīja G.Ulmanim, lai pateiktos par abu valstu prezidentu, kā arī Ukrainas un Latvijas veiksmīgo sadarbību. L.Kučma novēlēja Valsts prezidentam turpināt aktīvu darbu valsts labā.

Sarunā tika pārspriesti Latvijas un Ukrainas sadarbības jautājumi. L.Kučma informēja G.Ulmani par Ukrainas iekšpolitikas un ārpolitikas aktualitātēm. Abi prezidenti pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!