• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais Nr. 45(45)

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

 

Latviju īsā vizītē 8.jūlijā apmeklēja augsta ranga militārpersona ģenerālis sers Čārlzs Gatrijs ( Charles Guthrie ), Lielbritānijas Karaliskās armijas flotes un gaisa spēku komandieris, Lielbritānijas Aizsardzības ģenerālštāba komandieris.

Ģenerālis ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieri, Zemessardzes pulkvedi Raimondu Graubi apsprieda divpusējās militārās sadarbības gaitu, ieradās vizītē pie aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska, apmeklēja Nacionālo aizsardzības akadēmiju (NAA) un kopā ar tās rektoru pulkvežleitnantu Ilmāru Vīksni tikās ar britu militāro instruktoru grupu, kas strādā akadēmijā. Ģenerālis ilgstošā sarunā ar britu instruktoriem un akadēmijas virsniekiem detalizēti interesējās par mācību procesu un darba apstākļiem. Lielbritānijas militāro mācību grupu akadēmijā vada kapteinis Niks Čeimberss. Briti latviešu kolēģiem māca vada komandieru kursu pasniegšanu NAA kadetiem. Cita britu instruktoru grupa vada mācību programmu jauniesauktajiem Alūksnē, bet trešā ir konsultanti Zemessardzes instruktoru mācībās. Augustā Ādažos ieradīsies vēl viena komanda no Lielbritānijas, lai turpinātu iesākto darbu, — bāzes poligona paplašināšanu un instruktoru mācības šaušanā. Ja šādas apmācību grupas ierodas Latvijā, labumu gūst mūsu karavīri, jo savu dienestu tuvina NATO prasībām, savukārt briti labāk iepazīstas ar Latvijas virsnieku un ierindnieku dzīves apstākļiem un dienestu.

Jautāts par Latvijas karavīru līdzdalību Kosovas miera uzturēšanas spēkos, ģenerālis sers Čārlzs Gatrijs sacīja:

— Nav tik svarīgs karavīru skaits, bet attieksme, nostāja šajā palīdzībā. Tiem piecpadsmit vīriem jāpieskaita arī Bosnijā dienošie. Kosovā ļoti nepieciešami militārie policisti un sapieri, lai iznīcinātu nesprāgušās aviobumbas. Svarīgi, ka Kosovā atradīsies gan britu, gan latviešu karavīri. Tādējādi mūsu sadarbība iegūst jēgu. Mēs ar komandieri Graubi un ministru vienojāmies, ka arī turpmāk piedalīsimies virsnieku un seržantu mācībās angļu valodas apgūšanā vairākos līmeņos.

Andris Kļaviņš —  "Latvijas Vēstnesim" Autora foto

A1.JPG (18968 BYTES) A2.JPG (21170 BYTES)

Preses konferencē: Nacionālo bruņoto spēku komandieris Zemessardzes pulkvedis Raimonds Graube, Lielbritānijas Karaliskās armijas flotes un gaisa spēku komandieris, Lielbritānijas Aizsardzības ģenerālštāba komandieris ģenerālis sers Čārlzs Gatrijs, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Ilmārs Vīksne. Nacionālajā aizsardzības akadēmijā: Ilmārs Vīksne, akadēmijas prorektors pulkvežleitnants Juris Maklakovs, sers Čārlzs Gatrijs, Raimonds Graube

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!