• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai šeit valda miers, saskaņa un pārticība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums visiem būs jāstrādā ar lielu jaudu

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Lai šeit valda miers, saskaņa un pārticība

Labvakar, dāmas un kungi, Jūsu ekselences!

Paldies, ka atnācāt svinēt šīs jaunās prezidentūras inaugurāciju. Mēs šeit stāvam kādā ļoti skaistā ēkā un telpā, kas nāk mums kā mantojums no pagātnes kultūras sasniegumiem, kur tie valdnieki, kas viņas sarūpējuši, jau sen ir izzuduši vēstures miglā, bet mākslas darbi, mākslinieku roku veikums pārdzīvojis viņus gadu simtiem ilgi un vēl ilgi iepriecinās visus, kas ar tiem sastapsies.

Ja man būtu viena personīgā vēlme, ko es vēlētos Latvijā redzēt sasniegtu savas prezidentūras mandāta laikā, tā būtu, lai Latvijā atkal top godā un cieņā celta mākslinieciskā dotība, radošais gars, domas spēks un kultūra visās tās iespējamās izpausmēs.

Bet, ja Laimas māte man stāvētu priekšā un prasītu, kas būtu tie trīs vēlējumi Latvijai, ko vēlētu savai zemei un tautai, tad pirmais būtu, lai viņai ir drošība un lai šai zemē valdītu tikai miers un saskaņa dažādo iedzīvotāju starpā. Otrs, ko vēlētos, ir, lai šai zemē valda pārticība un lai nebūtu un nekļūtu lielāka tā plaisa, kas valda starp tiem, kas pošas uz balli pilī, un tiem, kas nevar uz balli doties. Un beidzot — es vēlētos, kaut Latvija varētu iekļauties tur, kur ir tās īstā vieta, — Eiropas kopienā, kā viena no tās neatņemamām sastāvdaļām, kā viena līdziniece starp citām nācijām un valstīm.

Lūdzu uzdzersim tostu mūsu zemei un valstij. Saules mūžu Latvijai!

Tosts inaugurācijas ballē Rundāles pilī 1999.gada 8.jūlijā

Vēl par inaugurācijas balli  — 4.,5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!