• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zinātne visur - sabiedrībai un nākotnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātne visur - sabiedrībai un nākotnei (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zinātne visur — sabiedrībai un nākotnei

Pēc Latvijas zinātnieku līdzdalības pasaules zinātnes forumā

KOKE.JPG (25252 BYTES)

Dr.habil.paed. Tatjana Koķe, augstākās izglītības un zinātnes valsts ministre, — "Latvijas Vēstnesim"

Pašreiz aktuālās iekšzemes norises — Valodas likuma pieņemšana, kā arī saspringtā situācija valsts budžetā — ir likušas ārvalstu politiķiem pievērst īpašu uzmanību Latvijai. Taču savu tēlu un autoritāti mēs veidojam ne vien savā zemē, bet arī pārstāvot to dažāda satura un statusa starptautiskos forumos.

Ar šo rakstu vēlos iepazīstināt plašo Latvijas sabiedrību un īpaši pievērst jauno prātu uzmanību nozīmīgam notikumam zinātnē, kas iezīmēja perspektīvu skatījumu uz zinātni nākotnē. Pasaules zinātnieku kongresā Budapeštā no šī gada 26.jūnija līdz 1.jūlijam Latviju pārstāvēja Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Tālis Millers, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle Vija Kluša, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju prezidente Baiba Rivža, Latvijas vēstniece UNESCO Aina Nagobada–Ābola, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas vadītājs Jānis Sīkstulis, kā arī šī raksta autore, kam bija uzticēts vadīt mūsu valsts delegāciju.

Sešās dienās noritēja darbs trijos forumos, kuros apsprieda zinātnes sasniegumus, trūkumus un nākotnes izaicinājumus; zinātne — sabiedrībai un jaunu zinātnes devumu iespējas. Pēcpusdienās turpinājās darbs tematiskās grupās. Akcentēšu, manuprāt, nozīmīgākos jautājumus, kuriem tika piešķirta uzmanība no dažādu pasaules reģionu viedokļa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!