• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 12. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 1999. gada budžetu

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 12. jūlija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts uzņēmuma "Valsts Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija" reorganizāciju". Tas paredz reorganizēt Zemkopības ministrijas pārziņā esošo valsts uzņēmumu "Valsts Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija" par valsts zinātnisko bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Valsts Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Slovākijas Republikas Aizsardzības ministrijas vienošanos par militāro sadarbību", kurš paredz akceptēt ministriju savstarpējo vienošanos par sadarbību projektu.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 19.augusta noteikumos Nr.304 "Ekonomikas ministrijas nolikums"". Minētais grozījumu projekts paredz svītrot no ministrijas pakļautības Patērētāju tiesību aizsardzības centru; papildināt ministrijas pārraudzībā esošo institūciju sarakstu ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisiju.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumu Nr.329 "Noteikumi par pašvaldību darbības pārraudzību un pašvaldību lietu valsts ministra pienākumiem" atzīšanu par spēku zaudējušiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 14.janvāra noteikumos Nr.34 "Pašvaldību lietu pārvaldes nolikums"". Grozījumi paredz noteikt, ka Pašvaldību lietu pārvalde ir īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos pakļautībā esoša valsts iestāde, kas īsteno normatīvajos aktos noteiktos uzdevumus pašvaldību darbības jautājumos, izstrādā pašvaldību stratēģiju un organizē pašvaldību reformu ieviešanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par mašīnu drošību". Projekts nosaka mašīnu un drošības sastāvdaļu, kuras tiek piedāvātas iekšējā tirgū, būtiskās drošības un nekaitīguma prasības un atbilstības novērtēšanas procedūras ar mērķi novērst draudus cilvēku veselībai, dzīvībai vai videi, ko rada šādi izstrādājumi, kā arī veicināt šo izstrādājumu brīvu kustību Latvijā.

Akceptēts noteikumu projekts "Darba drošības un veselības aizsardzības prasības, pārvietojot smagumus". Projekts nosaka darba aizsardzības prasību minimumu, kā arī pasākumus, kuri veicami darbinieku drošības un veselības garantēšanai darba vietās, kur tiek veikta smagumu pārvietošana ar fizisku spēku un pastāv traumu, īpaši muguras traumu, iegūšanas risks.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.decembra noteikumos Nr.446 "Naftas produktu iezīmēšanas (marķēšanas) un piegādes kārtība"". Grozījumu projekts izstrādāts, lai pagarinātu termiņu akcīzes nodokļa atmaksāšanai par 1998.gadā samaksāto akcīzes nodokli par naftas produktiem, kuri izmantoti kā kurināmais.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā piemērojams uzņēmumu ieņēmuma nodokļa atvieglojums pasažieru pārvadājumos izmantojamo autobusu iegādei". Projekts nosaka kārtību, kādā piemērojams uzņēmumu ieņēmuma nodokļa atvieglojums pasažieru pārvadājumos izmantojamo autobusu iegādei, un kārtību, kādā nodokļa maksātāji — autotransporta uzņēmumi, kuri saņem dotācijas regulāro pasažieru autopārvadājumu izmaksu segšanai iekšzemes autobusu satiksmes maršrutos, sniedz Valsts ieņēmumu dienestam informāciju par uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojuma izmantošanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.augusta noteikumos Nr.289 "Noteikumi par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem"". Projekts izstrādāts, lai precizētu noteikumos ietvertās normas un pilnveidotu akcīzes nodokļa iekasēšanu.

Akceptēts rīkojuma projekts, kas paredz līdz konkursa kārtībā noteiktās juridiskās personas pilnvarošanai pilnvarot sabiedrisko organizāciju "Kases aparātu tirgotāju un servisa dienestu asociācija" veikt kases aparātu, kases sistēmu, specializēto elektronisko ierīču vai iekārtu ekspertīzi.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!