• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Energoapgādes regulēšanas padomes rīkojums Nr.92

Par siltumenerģijas tarifu apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums no 1.lpp.

Par Baltijas valstu valdību vadītāju tikšanos

Latvija saņēma pārmetumus no Igaunijas puses par Latvijas lēmumu ierobežot cūkgaļas importu. Igaunijas premjerministrs Marts Lārs uzsvēra, ka tā ir viena no lielākajām abu valstu sadarbības problēmām, kas pēdējā laikā radusies Brīvā tirdzniecības līguma ietvaros. Visu trīs valstu valdību vadītāji atzina, ka ir ieinteresēti attīstīt sadarbību Brīvās tirdzniecības līguma ietvaros. Sarunu gaitā V.Krištopans informēja, ka Latvija ieviesusi tirgus aizsardzības pasākumus atbilstoši starptautiski pieņemtajiem principiem — Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumiem un Latvijas saistībām šajā organizācijā. Mūsu valsts nav pārkāpusi starptautiskajos līgumos noteiktās saistības. Pašreiz Latvijas valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisija veic izmeklēšanu, pēc kuras noteiks, vai tiks veikti pastāvīgi tirgus aizsardzības pasākumi. Latvijas puse aicina Lietuvu un Igauniju izturēties ar izpratni un sadarboties Baltijas valstu Brīvās tirdzniecības līguma ietvaros izveidotās apvienotās komitejas sastāvā, kā arī ekspertu līmenī sadarboties ar Latvijas valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisiju, lai izstrādātu savstarpēji pieņemamu risinājumu.

Sarunu gaitā tika pārrunāts jautājums par Līgumu par brīvu pakalpojumu kustību un Brīvu darbaspēka kustību Baltijas reģionā. Baltijas valstu valdību vadītāji pauda ieinteresētību šo līgumu parakstīšanā. Igaunija apņēmās savas prezidentūras laikā to īstenot. Tika apspriests līgums par stratēģiskas nozīmes preču importa, eksporta un tranzīta kontroli. Šī līguma parakstīšana iespējama jau tuvākajā laikā.

Sarunu gaitā puses apsprieda jautājumu par transporta infrastruktūras projektiem "Via Baltica" un "Rail Baltica". Šo projektu realizēšana ir nozīmīgs uzdevums virzībā uz Eiropas Savienību (ES). Latvijas puse aktīvi iesaistās šo projektu praktiskajā īstenošanā Latvijā.

Tika apspriests arī jautājums par Baltijas enerģētikas stratēģiju. Latvijas puse saskata labas sadarbības iespējas vienota elektroenerģijas tīkla izveidē, kā arī vienota gāzes tīkla izveidē, lai nodrošinātu reģiona valstīm alternatīvus gāzes resursu avotus. Latvija ir ieienteresēta Baltijas valstu kopīga energosistēmas tirgus attīstīšanā, liberalizējot elektrības tirgu. Lietuvas puse atzīmēja, ka Lietuvai viena no prioritātēm ir nodibināt enerģētikas tīklu starp Lietuvu un Poliju, kā arī izveidot jaunu energopārvades līniju starp abām valstīm.

Sarunu gaitā pārspriesta Baltijas asamblejas 14. sesijā pieņemtā rezolūcija par "Via Baltica" projektu īstenošanu, Baltijas valstu stratēģiju enerģētikas nozarē, kultūras mantojuma saglabāšanu trim Baltijas valstīm un aicinājumu par Baltijas valdību vadītāju sadarbības institūcijas attīstīšanu, izveidojot virtuālo sadarbības modeli, kas bāzējas uz modernām tehnoloģijām.

Vizītes gaitā parakstīts līgums "Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līgums par teritoriālās jūras, ekskluzīvās ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa robežas noteikšanu Baltijas jūrā".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!