Ministru kabineta noteikumi Nr.368
Rīgā 2009.gada 28.aprīlī (prot. Nr.27 57.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.334 “Noteikumi par pārtikas piesārņojumu un prasībām kodīgas ķīmiskās vielas saturošas pārtikas iepakojumam un marķējumam”
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta otro daļu un 13.panta trešo daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.334 “Noteikumi par pārtikas piesārņojumu un prasībām kodīgas ķīmiskās vielas saturošas pārtikas iepakojumam un marķējumam” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 66.nr.; 2005, 56.nr.; 2006, 11.nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt noteikumus ar 7.2 punktu šādā redakcijā:
“7.2 Mazumtirdzniecībā izplatāmās pārtikas etiķskābes šķīdumā etiķskābes saturs nav lielāks par 10 masas procentiem.”
2. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:
“14. Smago metālu, alvas, mikotoksīnu, 3-monohlorpropāna-1,2-diola, patulīnu, benzo(a)pirēnu un dioksīnu oficiālai kontrolei pārtikas paraugus ņem, sagatavo un to laboratorisko testēšanu veic saskaņā ar metodēm, kas noteiktas:
14.1. Komisijas 2006.gada 23.februāra Regulā (EK) Nr.401/2006, ar ko nosaka paraugu ņemšanas un analīzes metodes mikotoksīnu līmeņu oficiālai kontrolei pārtikas produktos;
14.2. Komisijas 2006.gada 19.decembra Regulā (EK) Nr.1883/2006, ar ko nosaka paraugu ņemšanas un analīzes metodes dioksīnu un dioksīniem līdzīgu PCB koncentrācijas oficiālai kontrolei noteiktos pārtikas produktos;
14.3. Komisijas 2007.gada 28.marta Regulā (EK) Nr.333/2007, ar ko nosaka paraugu ņemšanas un analīzes metodes svina, kadmija, dzīvsudraba, neorganiskās alvas, 3-MHPD un benzo(a)pirēna koncentrācijas oficiālai kontrolei pārtikas produktos.”
3. Papildināt noteikumus ar 21.punktu šādā redakcijā:
“21. Šo noteikumu 7.2 punkts stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.”
Ministru prezidents, bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrs V.Dombrovskis
Veselības ministrs I.Eglītis
Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 8.maiju.