• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 1999. gada 8. jūlija ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.1999., Nr. 227/228 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1999. gada 8. jūlija ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

13.07.1999., Nr. 227/228

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 1999. gada 8. jūlija ārkārtas sēdē

Sēdes sākums pulksten 9.15

Darba kārtība

Likumprojektu izskatīšana

1.1. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"". (Reģ.nr.209) (3.lasījums) (dok.nr.810) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

2.2. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998. un 1999.gadā"". (Reģ.nr.208) (3.lasījums) (dok.nr.809) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

3.3. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par grāmatvedību"". (Reģ.nr.197) (3.lasījums) (dok.nr.790) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

4.4. Likumprojekts "Grozījumi Muitas likumā". (Reģ.nr.231) (2.lasījums) (dok.nr.628; nr.808) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume .

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Sākam Latvijas Republikas Saeimas 8.jūlija ārkārtas sēdi ar darba kārtību — četriem likumprojektiem.

Pirmais darba kārtības jautājums — likumprojekts "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"" , trešais lasījums. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā — deputāts Jānis Lagzdiņš.

Es atvainojos, pirms mēs lemjam par likumprojekta izskatīšanu, Saeimas Prezidijs ir saņēmis 10 deputātu iesniegumu — ierosinām no Saeimas ārkārtas sēdes darba kārtības izslēgt dienas kārtības pirmo jautājumu — grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni".

Vai kāds vēlas runāt par vai pret? Parakstījuši 10 deputāti. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par 10 deputātu ierosinājumu — izslēgt no šīsdienas sēdes darba kārtības likumprojektu "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"". Lūdzu rezultātu! Par — 29, pret — 39, atturas — 22. Priekšlikums noraidīts.

Lūdzu, Lagzdiņa kungs!

J.Lagzdiņš

(TP). Godātie kolēģi deputāti! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, sagatavojot trešajam lasījumam grozījumu likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni", izvērtēja trīs priekšlikumus.

1.priekšlikums, kuru ir iesniedzis Jānis Ādamsons, mūsuprāt, ir diezgan oriģināls. Un tas skan sekojoši: "Saeimas deputāts, stājoties amatā, iegūst tiesības uz otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un ordeņa ķēdi. Ja deputāts tiek atkārtoti ievēlēts, tad ordeņa ķēdes garums dubultojas. Deputāta palīgs, stājoties amatā, iegūst tiesības uz piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni bez ķēdes, lai tā neaizķertos aiz deputāta ordeņa." Izvērtējot kolēģa Ādamsona priekšlikuma ekonomiskos, morālos un politiskos aspektus, komisija vienbalsīgi šo priekšlikumu noraidīja. Aicinu to pašu darīt arī jums.

Sēdes vadītājs.

Debatēs neviens pieteicies nav. Deputāts Ādamsons pieprasa balsojumu. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par pirmo — deputāta Ādamsona priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par — 2, pret — 63, atturas — 9. Priekšlikums nav pieņemts.

J.Lagzdiņš.

2.priekšlikums, kuru ir iesniedzis deputāts Leons Bojārs, skan sekojoši: "Ar pirmās Triju Zvaigžņu šķiras ordeni apbalvot personu, ja par tās apbalvošanu balso trīs ceturtdaļas Saeimas deputātu." Ņemot vērā, ka šis priekšlikums neatbilst ne Satversmei, ne Kārtības rullim, komisija to noraidīja.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem iebildumu nav. Tālāk, lūdzu!

J.Lagzdiņš.

3.priekšlikums. Atbildīgā komisija ierosina papildināt likumprojektu ar pārejas noteikumu. Aicinu atbalstīt!

Sēdes vadītājs.

Deputāti atbalsta šo priekšlikumu.

J.Lagzdiņš.

Aicinu balsot trešajā lasījumā par likumprojektu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"" pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par — 65, pret — 19, atturas — 9. Likums pieņemts.

Nākamais — likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998. un 1999.gadā"" , trešais lasījums. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — deputāts Pēteris Apinis.

P.Apinis

(LC). Godātie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu nr.208 "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998. un 1999.gadā"" trešajā lasījumā.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir saņēmusi divus priekšlikumus, kurus patiesībā pati ir izstrādājusi. Pirmais ir izmainīt likuma nosaukumu jaunā redakcijā, ietverot arī 2000.gadu. Protams, Budžeta un finansu (nodokļu) komisija atbalstīja savu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti atbalsta.

P.Apinis.

Un otrais — Budžeta un finansu (nodokļu) komisija tieši tādu pašu izmaiņu izdarīja 1.pantā, aizstājot 1998. un 1999.gadu ar trijiem gadu skaitļiem, un, protams, pati atbalstīja šādu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs

. Deputāti atbalsta.

P.Apinis.

Līdz ar to esam izskatījuši visus iesniegtos priekšlikumus un varam balsot par minētā likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs

. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998. un 1999.gadā"" pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par — 91, pret un atturas — nav. Likums pieņemts.

P.Apinis.

Paldies!

Sēdes vadītājs.

Nākamais — likumprojekts "Grozījumi likumā "Par grāmatvedību"" , trešais lasījums. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — deputāts Imants Kalniņš.

I.Kalniņš

(TB/LNNK). Godājamā Saeima! Šajā likumprojektā trešajam lasījumam Juridiskais birojs ir iesniedzis divus priekšlikumus, kurus Budžeta un finansu (nodokļu) komisija lūdz atbalstīt. 1.priekšlikums.

Sēdes vadītājs

. Par 1.priekšlikumu iebildumu... Atvainojiet, atklājam debates. Ainārs Šlesers pieteicies debatēs. Nav. Iebildumu nav. Tālāk, lūdzu!

I.Kalniņš.

Un otrs priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Nav iebildumu kolēģiem.

I.Kalniņš.

Lūdzu atbalstīt trešajā lasījumā likumprojektu!

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par grāmatvedību"" pieņemšanu trešajā, galīgajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par — 91, pret — nav, atturas — nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — likumprojekts "Grozījumi Muitas likumā" , otrais lasījums. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā — deputāts Pēteris Apinis.

P.Apinis

(LC). Godātie kolēģi! Strādām ar likumprojektu nr.231. Tie ir Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas apkopotie priekšlikumi likumprojektam "Grozījumi Muitas likumā", un izskatām to otrajā lasījumā.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija bija saņēmusi valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas priekšlikumu — neizdarīt grozījumus 123.panta otrajā daļā, kas bija izdarīts iepriekšējā lasījumā. Komisija izskatīja šo jautājumu un atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti atbalsta.

P.Apinis.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija izskatīja Juridiskā biroja priekšlikumu — izdarīt zināmas izmaiņas 195.pantā un izslēgt dažus saīsinājumus, tādus kā "tarik" un "askuda", kas ir pasaulē labi pazīstami, bet Latvijā nav vispār zināmi. Līdz ar to tika izstrādāts Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšlikums, kurā izslēdza tikai vienu no šiem abiem vārdiem. Budžeta un finansu (nodokļu) komisija, protams, atbalstīja savu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 2. un 3.priekšlikumu.

P.Apinis.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija izstrādāja vēl vienu priekšlikumu, kur izteica likumprojekta pārejas noteikumus jaunā redakcijā. Protams, Budžeta un finansu (nodokļu) komisija atbalstīja šādu redakciju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti atbalsta.

P.Apinis.

Godātie kolēģi! Līdz ar to esam izskatījuši likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par likumprojekta "Grozījumi Muitas likumā" pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par — 89, pret — nav, atturas — nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

P.Apinis.

Godātie kolēģi! Es iesaku iesniegt priekšlikumus likumprojekta trešajam lasījumam līdz 21.jūlijam.

Sēdes vadītājs.

21.jūlijs. Iebildumu nav. Paldies!

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm. Saeimas sekretāres biedru Bartaševiča kungu lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus.

A.Bartaševičs

(7.Saeimas sekretāres biedrs). Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Egils Baldzēns, Helēna Soldatjonoka, Edvīns Inkēns, Antons Seiksts, Aigars Kalvītis, Vaira Paegle, Silvija Dreimane, Ainārs Šlesers. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Paldies! Sēde ir slēgta. Nākamā ārkārtas sēde sāksies pulksten 9.45.

Kopsavilkums

8. jūlija ārkārtas sēdē 3. lasījumā pieņēma likumus:

— "Grozījums likumā "Par Triju Zvaigžņu ordeni"". (Reģ. nr.209) (dok. nr.810) Balsojums: 65 par, 19 pret, 9 atturas.

— "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998. un 1999. gadā"". (Reģ. nr.208) (dok. nr.809) Balsojums: 91 par, 0 pret, 0 atturas.

— "Grozījumi likumā "Par grāmatvedību"". (Reģ. nr.197) (dok. nr.790) Balsojums: 91 par, 0 pret, 0 atturas.

2. lasījumā pieņēma likumprojektu:

— "Grozījumi Muitas likumā". (Reģ. nr.231) (dok. nr.628; nr.808) Balsojums: 89 par, 0 pret, 0 atturas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!