• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpnieciskās produkcijas ražošanas apjomiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1999., Nr. 229/230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Einšteins: "Vai Dievam bija kāda izvēles iespēja Pasaules radīšanā?"

Vēl šajā numurā

14.07.1999., Nr. 229/230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālās statistikas pārvalde

Informācija

Par rūpnieciskās produkcijas ražošanas apjomiem

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 1999.gada maijā, rēķinot faktiskajās cenās, saražota rūpniecības produkcija 115,5 milj. latu apjomā. Rēķinot produkcijas pieaugumu salīdzināmās cenās (ņemot vērā inflāciju), rūpniecības produkcijas izlaide 1999.gada maijā bija par 15,8% mazāka nekā 1998.gada maijā. Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē produkcijas izlaide palikusi iepriekšējā gada līmenī, apstrādes rūpniecībā samazinājusies par 18,2%, bet elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē pieaugusi par 3%.

1999.gada maijā salīdzinajumā ar 1998.gada maiju vislielākais apjoma samazinājums bija radio, televīzijas un sakaru iekārtu ražošanā — par 58,3%; ādas apstrādes un tās izstrādājumu ražošanas nozarēs — par 51,6%; ķīmisko vielu, to izstrādājumu ražošanā — par 46,6%; citur neklasificētu elektrisko mašīnu un aparātu ražošanā — par 44,2%; celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā — par 28,3%; pārtikas produktu un dzērienu ražošanā — par 26,9%. Pārtikas produktu un dzērienu ražošanas nozares ietvaros lielākais samazinājums ir zivju un zivju produktu pārstrādē — par 43,4%, augļu un dārzeņu pārstrādē — par 35,3% un dzērienu ražošanā — par 30,5%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi, tikai dažām nozarēm ir izdevies saglabāt pozitīvu ražošanas apjomu. Te varētu minēt apģērbu ražošanas nozari — pieaugums par 7,2%; koksnes, koka izstrādājumu ražošanu — par 6,2%, kā arī kūdras ieguves un aglomerācijas nozari, kur kāpums par 3,1% ir saistīts ar šī gada labākiem laika apstākļiem, kas ļāva veiksmīgāk strādāt ieguves rūpniecībai.

1999.gada maijā, salīdzinot ar aprīli, rūpniecībā kopumā produkcijas izlaide samazinājas par 3,1%, kuru ietekmēja ražošanas apjoma samazinājums par 22,8% elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādē. Ražošanas pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bija ieguves rūpniecībā par 93,9% (sezonas sākšanās) un apstrādes rūpniecībā — par 1,1%, kur pieaugums bija pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, tekstilizstrādājumu, apģērbu, koksnes, koka izstradājumu, papīra un kartona izstrādājumu, pārējo nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarēs.

Laika posmā no janvāra līdz maijam saražota rūpniecības produkcija 610 milj. latu apjomā (faktiskās cenās). Salīdzinājumā ar attiecīgo pagājušā gada posmu, rēķinot salīdzināmās cenās, produkcijas izlaide samazinājusies par 13,7%, tai skaitā ieguves rūpniecībā — par 23,2%, apstrādes rūpniecībā — par 16,8%, elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādē — par 1,8%.

Sagatavojusi Rūpniecības un zvejniecības statistikas daļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!