• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.1999., Nr. 234/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.293

Par Ministru prezidenta rīkojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

20.07.1999., Nr. 234/235

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 7. Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas ārkārtas sesiju un ārkārtas sēdi.

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 42. pantu paziņoju par ārkārtas sēdes darba kārtību. Tehniski šī darba kārtība pašlaik tiek pavairota, lai izsniegtu visiem deputātiem. Lūdzu uzmanību!

16. jūlija sēdes ārkārtas sesijas ārkārtas sēdes darba kārtība. Lēmuma projekts "Par deputāta Induļa Bērziņa atsaukšanu no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētaja biedra amata".

Otrais jautājums — par Saeimas priekšsēdētāja biedra ievēlēšanu.

Trešais — lēmuma projekts "Par Oskara Spurdziņa 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus".

Lēmuma projekts "Par Ērikas Zommeres 7. Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus".

Lēmuma projekts "Par Edgara Zalāna 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus".

Lēmuma projekts "Par Mārtiņa Bičevska 7. Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus".

Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par deputāta mandātu atjaunošanu Aijai Počai un Ivaram Godmanim.

Par deputātes Aijas Počas ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā.

Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas… atvainojiet…

Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Un par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinānes komisijā.

Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā.

Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā.

Par deputāta Edgara Zalānu ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā.

Vai ir iebildumi par darba kārtību? Iebildumu nav.

Sāksim izskatīt darba kārtību, jo par pirmajiem diviem darba kārtības jautājumiem dokumenti deputātiem jau ir pavairoti.

Izskatām Saeimas lēmuma projektu "Par deputāta Induļa Bērziņa atsaukšanu no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedra amata". Latvijas Republikas Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Induļa Bērziņa iesniegumu: "Pamatojoties uz Kārtības ruļļa 33. pantu un sakarā ar to, ka šā gada 16. jūlijā Saeima izteica uzticību man kā ārlietu ministram, lūdzu atsaukt mani no Saeimas priekšsēdētāja biedra amata."

Par procedūru? Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis

(TB/LNNK). Godātie kolēģi! Manās rokās ir sēdē izskatāmais dokuments nr. 845. Un es lasu: Saeimas deputāti lūdz Saeimas 1999. gada 16. februāra sēdes darba kārtībā iekļaut to un to. Es gribētu noskaidrot, kāds sakars mums šodien ir ar 16. februāri?

Sēdes vadītājs.

Tā ir tehniska kļūda. Šeit ir domāts 16.jūlijs.

J.Dobelis.

Skaidrs.

Sēdes vadītājs.

Vārds Gundaram Bērziņam. Par procedūru.. Lūdzu! Jā, tā ir tehniska kļūda.

Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par Saeimas lēmuma projektu — atsaukt deputātu Induli Bērziņu no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedra amata. Lūdzu rezultātu! Par — 82, pret — 2, atturas — 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — "Par Saeimas priekšsēdētāja biedra ievēlēšanu".

Šobrīd Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāja Gundara Bērziņa parakstītu iesniegumu Saeimas Prezidijam. Tautas partijas frakcija par Saeimas priekšsēdētāja biedru iesaka apstiprināt Rihardu Pīku. Vai ir vēl kādi citi priekšlikumi? Priekšlikumu nav.

Tādā gadījumā lūdzu vārds Balsu skaitīšanas komisijai. Romualds Ražuks — "Latvijas ceļa" frakcijas deputāts.

R.Ražuks

(LC). Godājamais Saeimas priekšsēdētāj, cienījamie deputāti! Balsu skaitītāji sagatavos balsošanas procedūru pēc īsa brīža un parastajā kārtībā tiksiet uzaicināti uz balsošanu. Lūdzu balsu skaitītājus ieņemt savu darba vietu!

Sēdes vadītājs.

Paldies! Gaidām aicinājumu uz bal-sošanu.

 

Sēdes vadītājs.

Vārds Balsu skaitīšanas komisijas pārstāvim deputātam Romualdam Ražukam.

R.Ražuks

(LC). Godājamais Saeimas priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Atļaujiet jūs iepazīstināt ar Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokolu Nr.30 par balsošanas rezultātiem, ievēlot Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja biedru 16.jūlijā Rīgā, Saeimas namā.

Izgatavotas 120 zīmes, izsniegtas 80, no vēlēšanu kastes izņemtas un par derīgām atzītas visas 80 zīmes. Pret visiem kandidātiem balsots vienā vēlēšanu zīmē. Par kandidātiem: par Rihardu Pīku nodotas 79 balsis.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.pantu Rihards Pīks ir ievēlēts par Saeimas priekšsēdētāja biedru. (Aplausi.)

Sēdes vadītājs.

Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu Prezidijā.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus" . Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece

(TP). Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā šīsdienas sēdē ir izskatījusi deputāta Andra Šķēles iesniegumu par mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda Ministru prezidenta pienākumus. No attiecīgā Tautas partijas Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta nākamais kandidāts ir Oskars Spurdziņš, kurš ir piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus. Tādēļ lūdzu izteikt jūsu attieksmi par jums piedāvāto lēmuma projektu par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu.

Sēdes vadītājs.

Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par lēmuma projektu "Par Oskara Spurdziņa 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus". Lūdzu rezultātu! Par — 91, pret — nav, atturas — 1. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par Ērikas Zommeres 7.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus" . Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece

(TP). Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā šīsdienas komisijas sēdē izskatīja Aigara Kalvīša iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda ministra pienākumus. Nākamais kandidāts no Tautas partijas Zemgales vēlēšanu apgabala ir Dainis Dzērvītis, kurš ir atteicies pildīt deputāta pienākumus uz laiku, un nākamā kandidāte Ērika Zommere ir piekritusi pildīt deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Tautas partijas Zemgales apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus. Lūdzu izteikt savu attieksmi par sagatavoto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par lēmuma projektu "Par Ērikas Zommeres 7.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus". Lūdzu rezultātu! Par — 90, pret — nav, atturas — nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par Edgara Zalāna 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus" . Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece

( Tautas partijas frakcija ). Augsti godātie deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā 16.jūlija komisijas sēdē izskatīja deputātes Silvas Goldes iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņa pilda ministres amata pienākumus.

Nākamais kandidāts no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ir Edgars Zalāns, kurš ir piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus. Lūdzu jūs atbalstīt piedāvāto Saeimas lēmuma projektu par mandāta apstiprināšanu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Edgara Zalāna 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus". Lūdzu rezultātu! Par — 90, pret — nav, atturas — nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam kolēģi un lūdzam ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par Mārtiņa Bičevska 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus" . Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece

(TP). Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija savā 16.jūlija komisijas sēdē izskatīja deputāta Mareka Segliņa iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda ministra pienākumus. Nākamais kandidāts no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ir Aivars Lītiņš, kurš ir atteicies pildīt deputāta pienākumus uz laiku. Nākamais sekojošais kandidāts ir Mārtiņš Bičevskis, kurš ir piekritis pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Tautas partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Lūdzu atbalstīt piedāvāto lēmuma projektu!

Sēdes vadītājs.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Mārtiņa Bičevska 7.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas frakcijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus". Lūdzu rezultātu! Par — 91, pret — nav, atturas — nav. Lēmums ir pieņemts. Apsveicam Mārtiņu Bičevski un lūdzu ieņemt vietu zālē. (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības jautājums — Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums par deputāta mandāta atjaunošanu Aijai Počai un Ivaram Godmanim.

V.Muižniece

(TP). Augsti godātie Saeimas deputāti! Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija informē, ka, pamatojoties uz Aijas Počas šā gada 16.jūlija iesniegumu par mandāta atjaunošanu, kuru viņa bija nolikusi uz valsts ministres amata pildīšanas laiku, deputāta pilnvaras izbeidzas Tadeušam Ketleram, kurš kā pēdējais iestājās Saeimā no savienības "Latvijas ceļš" Latgales vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šī saraksta ievēlētie deputāti pilda Ministru kabineta locekļu pienākumus. Atbilstoši Saeimas Kārtības ruļļa 5.panta noteikumiem Aijas Počas deputāta pilnvaras tiek atjaunotas ar šā paziņojuma brīdi.

Sēdes vadītājs.

Lūdzam Aiju Poču ieņemt vietu sēžu zālē. Pateicamies par darbu deputātam Tadeušam Ketleram. (Aplausi.) Lūdzu tālāk!

V.Muižniece.

Godātie deputāti! Saeimas mandātu un iesniegumu komisija informē, ka, pamatojoties uz Ivara Godmaņa šā gada 16.jūlija iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu, kuru viņš bija nolicis uz finansu ministra amata pildīšanas laiku, deputāta pilnvaras izbeidzas Marisam Andersonam, kurš kā pēdējais iestājās Saeimā no savienības "Latvijas ceļš" Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šī saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. Ar šā paziņojuma brīdi atbilstoši Saeimas Kārtības ruļļa noteikumiem tiek atjaunots Ivara Godmaņa deputāta mandāts.

Sēdes vadītājs.

Pateicamies par darbu deputātam Marisam Andersonam, lūdzam ieņemt vietu plenārsēžu zālē Ivaram Godmanim.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par deputātes Aijas Počas ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā". Lūdzu balsošanas režīmu, un balsojam par šo lēmuma projektu. Par — 91, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas". Debatēs vēlas runāt Juris Dobelis.

J.Dobelis

(TB/LNNK). Cienītie kolēģi! Es esmu ļoti satriekts. Tik svarīgā brīdī Vētras kungs dezertē. Viņš ir tā strādājis pie Valsts valodas likuma tapšanas un bijis tik ārkārtīgi aktīvs šajā darba posmā. Es ļoti saprotu Vētras kunga dziļo sāpi, jo ar viņa līdzdalību tapušais Valsts valodas likums atdots mums Saeimā atpakaļ. Vētras kungs, lūdzu, nepārdzīvojiet! Saņemieties, pārvariet savas sāpes un turpiniet taču darbu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā! Jūs taču tomēr esat Latvijas Medicīnas akadēmijas rektors. Vai tiešām jums vairs nav nekādu saišu ar izglītību? Vētras kungs, es jūs pēdējo reizi aicinu. Augusta beigās mēs no jauna ķersimies pie Valsts valodas likuma. Vai tiešām jūsos nemājo vairs nekāda vēlēšanās piedalīties šī likuma tapšanā? Esiet tik laipns. Nāciet šeit tribīnē un atsauciet savu šo te paziņojumu. Strādājiet joprojām Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā! Man bija ārkārtīgi patīkami ar jums strādāt vienā komisijā. Es sen nebiju redzējis tik izprotošu kolēģi, tik ārkārtīgi iejūtīgu darbinieku un tik dziļu nacionālu patriotu, kāds bija Vētras kungs. Kāpēc jūs ejat prom no šīs komisijas, Vētras kungs? Attopieties pēdējā brīdī! Es jūs lūdzu! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs.

Debates slēdzu. Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par Saeimas lēmuma projektu "Par deputāta Jāņa Vētras atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas". Lūdzu rezultātu! Par — 76, pret — 9, atturas — 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jauājums — lēmuma projekts "Par deputāta Jāņa Vētras ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā". Lūdzu balsošanas režīmu, un balsojam par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 78, pret — 7, atturas — 2.Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas". Atklājam debates. Juris Dobelis.

J.Dobelis

(TB/LNNK). Cienītie kolēģi! Godātā Inese Birznieces kundze! Nu vismaz jūs taču palieciet šajā komisijā! Jūs abi divi ar Vētras kungu tik enerģiski vēlējāties strādāt pie Valsts valodas likuma. Es saprotu, ka savas skumjas par šī likuma nepieņemšanu mēs dalīsim kopīgi. Nu kur jūs visi tagad gribat sprukt projām? Vai tiešām nevienam vairs nev nekādas atbildības sajūtas par to, kas notiks ar Valsts valodas likumu turpmāk? Visi mūk projām no komisijas. Tad, kad vajadzēja strādāt, tad jūs atnācāt, paldies jums par to, jūsu darbs bija ļoti vērtīgs, jūs ļoti daudz izdarījāt, bet tagad jūs visi bēgat prom. Pie pirmās neveiksmes jums viss ir izčibējis. Nu nevajag taču tā darīt! Vai tiešām jūs neatgriezīsieties šajā komisijā? Augusta beigās no jauna būs šis likumprojekts jāizskata. Kur tad jūs būsit? Es ļoti gaidu jūs šajā komisijā. Jūs abi divi atnācāt tieši tajā brīdī, kad bija vissvarīgākais likums izskatīšanas posms. Un tagad jūs abi — kāpēc jūs abi vienlaicīgi bēgat prom? Varējāt vismaz pa vienam aiziet… Tā kā, Inese, jūsu pieredze starptautiskajā līmenī ir ārkārtīgi svarīga šādu likumu pieņemšanā. Un tagad jūs ejat prom. Es varu atkārtot tikai to, ka es nevaru abalstīt tik vērtīgu cilvēku aiziešanu no tik nopietnas komisijas. Es aicinu balsot pret Ineses Birznieces aiziešanu, jo viņa ir ļoti vajadzīja šajā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Sēdes vadītājs.

Modris Lujāns.

M.Lujāns

(PCTVL). Cienījamie kolēģi! Patiešām man rada izbrīnu, ka divi valdošā vairākuma pārstāvji, šinī gadījumā "Tēvzemei un Brīvībai" un "Latvijas ceļš", nav saskaņojis šo te pozīciju, jo tagad jau visur ir ievērots tas princips, ka visiem līdzvērtību, tad vajag arī kādiem pāris tēvzemniekiem aiziet prom no citām komisijām. Varbūt tad arī būtu normāli. Un Dobeļa kungs, jūs pats aizmirsāt, ka jūs pats uz Valodas likumu atnācāt uz Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, un es ceru, un es domāju, ka jūs būsiet sarunājis gan ar Vētras kungu, gan ar Birznieces kundzi, ka viņi jums uzticēsies un ka jūsu radošie talanti izpaudīsies šajā komisijas darbā un darbā pie Valodas likuma. Tādēļ patiešām atļausim šinī gadījumā "Ceļa" pārstāvjiem pastrādāt tautsaimniecībā, kur arī ir jāpieliek veselīgi un svaigi impulsi, un jūsu darbība tiks ļoti novērtēta Valodas likuma izstrādē. Un noteikti jāpadomā arī jaunajai prezidentei, vai nav vajadzīgs arī jūs apbalvot ar kādu ordeni par ieguldījumiem Latvijas tautas labā.

Sēdes vadītājs.

Debates slēdzu. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par Saeimas lēmuma projektu "Par deputātes Ineses Birznieces atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas". Lūdzu rezultātu! Par — 74, pret —9, atturas — 6. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts "Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā." Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 78, pret — 4, atturas — 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Izlītības, kultūras un zinātnes komisijā". Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 84, pret — nav, atturas — 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā". Lūdzu balsošanas režīmu, un balsojam par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par — 85, pret — nav, atturas — 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā". Lūdzu balsošanas režīmu. Balsojam par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 88, pret —nav, atturas — 1, lēmums pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Mārtiņa Bičevska ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā" . Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 81, pret — nav, atturas — 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā" . Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 81, pret — nav, atturas — nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputātes Ērikas Zommeres ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā" . Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 82, pret — nav, atturas — nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā" . Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 87, pret — nav, atturas — 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais — lēmuma projekts "Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā." Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par — 85, pret — nav, atturas — 2. Lēmums ir pieņemts.

Līdz ar to ārkārtas sesijas ārkārtas sēdes darba kārtība ir izskatīta, lūdzu reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm. Lūdzu reģistrācijas režīmu. Kamēr tiek gatavota reģistrācijas izdruka, lūdzu vārds deputātam Imantam Kalniņam.

I.Kalniņš

(TB/LNNK). Tātad Budžeta un finansu komisijas sēde pēc 20 minūtēm Budžeta un finansu komisijas telpā.

Sēdes vadītājs.

Vārds Atim Slakterim.

A.Slakteris

(TP). Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde uzreiz pēc šīs sēdes beigām Sarkanajā zālē.

Sēdes vadītājs.

Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātu.

A.Bartaševičs

(Saeimas sekretāres biedrs). Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Gundars Bojārs, Leonards Stašs, Mariss Andersons, Tadeušs Ketlers, Aigars Kalvītis, Silva Golde, Helēna Demakova. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Ārkārtas sesiju un ārkārtas sēdi paziņoju par slēgtu. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!