• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs: tiekoties ar struktūrvienību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 14.burtnīca

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs: tiekoties ar struktūrvienību vadītājiem

Vakar, 20.jūlijā, iekšlietu ministra Mareka Segliņa vadībā notika Iekšlietu ministrijas struktūrvienību vadītāju sanāksme.

Atklājot sanāksmi, ministrs uzsvēra, ka augstu vērtē Iekšlietu ministrijas jau paveikto darbu, taču šobrīd vēl neuzskata par panākumu faktu, ka kļuvis par iekšlietu ministru. Ministrs uzskata — tikai tad, kad būs nostrādāts noteikts laiks un, kā jebkurā demokrātiskā valstī, pienāks brīdis, kad būs jāatstāj amats, sabiedrība un IeM darbinieki varēs novērtēt, cik veiksmīgs bijis šis periods.

M.Segliņš teica, ka viņa uzdevums nav dot pamācības profesionāļiem, kuri strādā visdažādākajos IeM dienestos, bet virzīt un organizēt ministrijas darbu tā, lai tiktu sasniegti un realizēti tie politiskie mērķi, kas iekšlietu jautājumos ietverti deklarācijā par Ministru kabineta darbu.

Ministrs uzskata, ka tuvākajā laikā galvenie uzdevumi Iekšlietu ministrijai ir:

1) cīņa ar kontrabandu, kas nodara milzīgus zaudējumus valsts kasei,

2) Valsts policijas patruļdienesta darba uzlabošana, lai policija būtu pieejama katram Latvijas iedzīvotājam,

3) efektīva valsts robežas izbūve un nostiprināšana,

4) ceļu satiksmes drošības uzlabošana, tās rezultātiem jābūt galvenajiem kritērijiem Ceļu policijas darbā,

5) darbinieku disciplīnas pārkāpumu samazināšana.

Ministrs pastāstīja, ka jau pirms stāšanās amatā pie viņa vērsušās dažādas personas ar jautājumiem — kādas būs pārmaiņas Iekšlietu ministrijas un tās dienestu vadībā utt. Šai sakarā ministrs teica, ka viņš nav šeit iesūtīts kā torpēda, lai kaut ko šķaidītu vai lauztu. Viņa uzdevums būs palīdzēt tiem, kas labi strādā un ir profesionāļi savā darbā, tāpēc ministrs atbalstīs katru iniciatīvu, kas varētu nest labumu visai sabiedrībai. Tomēr viņam nebūs pieņemamas tādas lietas kā nolaidība, negribēšana, intrigas un dezinformācija. Ja objektīvu iemelsu dēļ būs jāpieņem lēmums par kadru izmaiņām, tad ministrs to darīs atklāti un godīgi.

Lai labāk iepazītos ar IeM dienestu darbu, ministrs nolēmis šai nolūkā pēc iespējas mazāk uzklausīt dienestu vadītājus savā kabinetā. Tā vietā viņš nolēmis pēc iespējas diežāk apmeklēt dienestus, lai redzētu to darbību dzīvē un apstākļus, kādos savus pienākumus veic IeM darbinieki.

IeM Preses un sabiedrisko

attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!