• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: tiekoties ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: tiekoties ar Somijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: tiekoties ar ASV vēstnieku

Vakar, 20.jūlijā, LR ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar ASV vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu.

Tikšanās sākumā vēstnieks I.Bērziņam izteica ASV valdības apsveikumu, uzsākot pildīt ārlietu ministra pienākumus, un novēlēja panākumus šajā amatā, kā arī atzīmēja līdz šim veiksmīgo abu valstu sadarbību.

I.Bērziņš uzsvēra, ka jaunās valdības Deklarācijā tiek saglabāti nemainīgi valsts ārpolitikas stratēģiskie mērķi: Latvijas integrācija NATO un ES. Valdība ir apņēmusies turpināt aizsardzības budžeta palielināšanu, kas ir svarīgs priekšnoteikums Latvijas dalībai Ziemeļatlantijas aliansē. Valdības pozīcija ir skaidri izteikta — tiks turpināts darbs pie sabiedrības integrācijas, reģionālās sadarbības veicināšanas, labu kaimiņattiecību attīstīšanas. Ministrs uzsvēra, cik nozīmīga ir ASV tālāka iesaistīšanās Baltijas jūras reģionālajā sadarbībā. I.Bērziņš izteica pateicību par ASV sniegto atbalstu un veiksmīgo sadarbību starp abām valstīm ceļā uz kopīgo mērķu sasniegšanu.

Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija arī turpmāk var paļauties uz ASV atbalstu un ieinteresētību. I.Bērziņš un Dž.Holmss izteica gandarījumu par abu valstu veiksmīgo sadarbību ASV un Baltijas hartas ietvaros, īpaši atzīmējot no 15. līdz 17.jūlijam Vašingtonā notikušo ASV un Baltijas Partnerības komisijas sanāksmi. Vēstnieks uzsvēra ASV gatavību un apņemšanos turpināt veiksmīgi uzsākto sadarbību starp abām valstīm, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas centienus virzībā uz NATO, izceļot Latvijas dalību Kosovas krīzes noregulējumā.

Ārlietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!