• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas izcilpagastiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas izcilpagastiem

Šogad jau piekto gadu risinās konkurss "Sakoptākais Latvijas pagasts", un, kā var secināt pēc vietējo pašvaldību atsaucības, ar katru gadu tā popularitāte palielinās. Aug arī dalībnieku skaits.

Saskaņā ar konkursa nolikumu tā mērķis ir sekmēt vietējo pašvaldību atbildības izjūtu, lai tās pilnīgi un negrozāmi apzinātos, ka tikai pašas ir savu teritoriju patiesie saimnieki. Līdztekus tam būtiski ir apkopot labāko pagastu pozitīvo pieredzi. Nolikumā rakstīti arī šādi vārdi: "Celt Latvijas lauku ļaužu pašapziņu un lepnumu par savu sētu, pagastu, novadu un valsti."

Konkursā pēc brīvas izvēles aicināti piedalīties visi pagasti un pilsētas ar lauku teritoriju. Tas iecerēts divās kārtās: pirmā kārta — katrā Latvijas rajonā, lai varētu piedalīties visi pagasti. Otrās kārtas notikumi risināsies katrā Latvijas novadā — Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē un Latgalē. Tajā piedalīsies viens pagasts no katra rajona, turklāt nolikumā teikts, ka novadu konkursu uzvarētāji 1997. un 1998.gadā tieši šogad konkursa otrā kārtā nepiedalās, lai dotu iespēju izvirzīties citiem.

Kā mums ziņo Latvijas Pašvaldību savienības preses sekretāre Olga Kokāne, nule beigusies konkursa pirmā kārta un izraudzīti pretendenti līdzdalībai otrās kārtas norisēs.

Vidzemes novadā tie ir: Alūksnes rajona Gaujienas pagasts, Gulbenes rajona Lejasciema pagasts, Limbažu rajona Viļķenes pagasts, Ogres rajona Birzgales pagasts, Rīgas rajona Krimuldas pagasts, Valkas rajona Smiltenes pagasts un Valmieras rajona Kauguru pagasts.

Kurzemes novadā spēkiem mērosies Kuldīgas rajona Laidu pagasts, Liepājas rajona Vērgales pagasts, Saldus rajona Gaiķu pagats un Talsu rajona Vandzenes pagasts.

Zemgales novadā par labākajiem pēc konkursa pirmās kārtas atzīti Aizkraukles rajona Kokneses pagasts, Bauskas rajona Gailīšu pagasts, Dobeles rajona Tērvetes pagasts, Jelgavas rajona Glūdas pagasts, Jēkabpils rajona Variešu pagasts un Tukuma rajona Zantes pagasts.

Latgales novadā, tāpat kā Kurzemē, ir līdzīgs pretendentu skaits — četri. Te otrajai kārtai izvirzīti Daugavpils rajona Višķu pagasts, Krāslavas rajona Robežnieku pagasts, Ludzas rajona Mērdzenes pagasts un Rēzeknes rajona Kaunatas pagasts.

Tagad jāgaida rudens, lai varētu noskaidrot "lielo četrinieku" — Latvijas izcilpagastus katrā novadā.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!