• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu - saņemot vēstuli no Lielbritānijas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1999., Nr. 237/238 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

23.07.1999., Nr. 237/238

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu

Trešdien, 21.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli. Premjerministrs informēja valsts prezidenti par jaunās valdības darba iecerēm un pirmām kārtām risināmajiem jautājumiem. A.Šķēle pauda viedokli, ka pēc iespējas ātrāk Saeimā nepieciešams izskatīt jautājumu par šī gada valsts budžetu, kā arī aktīvi strādāt pie nākamā gada budžeta. V.Vīķe–Freiberga ar premjeru runāja arī par veicamo izglītības sistēmas uzlabošanā, par sociālo budžetu, situāciju lauksaimniecībā, šī gada graudu iepirkumu un citiem jautājumiem.

Valsts prezidente informēja par plānoto ārvalstu vizīšu grafiku un to, ka no 29. līdz 30.jūlijam pēc ES prezidējošās valsts Somijas prezidenta M.Ahtisāri ielūguma dosies uz Sarajevu, kur ES dalībvalstis un Balkānu valstis parakstīs Stabilitātes paktu, lai veicinātu stabilitātes nodrošināšanu Dienvidaustrumeiropas valstīs. Latvija šī pakta parakstīšanas ceremonijā piedalīsies kā novērotāja.

— saņemot vēstuli no Lielbritānijas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 22.jūlijā, ir saņēmusi vēstuli no Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra.

Vēstulē Lielbritānijas premjers sveic Valsts prezidenti ar stāšanos amatā, kā arī uzteic V.Vīķes–Freibergas lēmumu atdod Saeimai otrreizējai caurlūkošanai Valsts valodas likumu, lai tas atbilstu Latvijas Satversmei un starptautiskajiem standartiem.

"Es dziļi izprotu Jūsu vēlmi sargāt latviešu valodu situācijā, kāda ir izveidojusies pēc 50 gadiem padomju režīmā," raksta T.Blērs. Viņš pauž pārliecību, ka šo likumu saskaņā ar Valsts prezidentes vēlmi ir iespējams formulēt arī atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Lielbritānijas premjers apliecina V.Vīķei–Freibergai, ka Latvijas progress ceļā uz dalību ES ir apsveicams un ka Helsinku sanāksme atklās jaunu posmu ES paplašināšanās procesā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!