• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 15. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1999., Nr. 237/238 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Amerika - kā līdzvērtīgas partneres

Vēl šajā numurā

23.07.1999., Nr. 237/238

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 15. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar sešiem likumiem, kas pieņemti Saeimā 16. jūnijā, un desmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 8. līdz 15. jūnijam. Likums "Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm" regulē tiesiskās attiecības to reģistrācijas, lietošanas un aizsardzības jomā. Pieteikumu par preču zīmes reģistrāciju izskata Patentu valde un pēc pozitīva lēmuma pieņemšanas reģistrē zīmi Valsts preču zīmju reģistrā un publicē savā oficiālajā izdevumā. Triju mēnešu laikā no preču zīmes publikācijas dienas ieinteresētās personas var iesniegt argumentētus iebildumus pret tās reģistrāciju. Preču zīmes starptautiskajai reģistrācijai, kura stājusies spēkā Latvijā, ir tāds pats spēks kā Patentu valdē reģistrētajām. Ģeogrāfiskās izcelsmes norādes tiek aizsargātas bez reģistrācijas. Komercdarbībā ir aizliegts lietot nepatiesas ģeogrāfiskās izcelsmes norādes, kas var maldināt patērētājus. Grozījumi izdarīti likumos: "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās", "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās", "Par privatizācijas sertifikātiem" un "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai".

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu un par valsts nodevu licences saņemšanai — attiecībā uz dārgakmeņiem un to izstrādājumiem, kā arī uz alkoholiskajiem dzērieniem un spirtu. Izdoti noteikumi par jēlspirta un spirta zuduma normām ražošanas procesā un tos uzglabājot. Noteikumi par mežaudzes novērtēšanas kārtību reglamentē novērtēšanu, ja nepieciešama zemes izpirkšana sakarā ar zemes reformu. Novērtējums sastāv no mežaudzes un zemes kvalitātes novērtējuma. Pielikumā dota tabula lietkoku novērtējumam pa augšanas apstākļu tipiem. "Kārtība, kādā vērtējama ietekme uz vidi" paredz, ka vienlaikus ar būvniecības pieteikuma iesniegšanu būvvaldē jāiesniedz pieteikums arī Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojā. Lai sabiedrībai dotu iespēju izteikt savu viedokli, ierosinātājs iesniedz publicēšanai laikrakstos paziņojumu par attiecīgo paredzēto darbību. Saskaņā ar Dzelzceļa likumu apstiprināts Dzelzceļa tehniskās inspekcijas nolikums. Tā ir Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolē un uzrauga kustības drošības prasību ievērošanu dzelzceļā. Saskaņā ar Būvniecības likumu izdoti noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 223–99 "Kanalizācijas ārējie tīkli un būves". Būvnormatīva pirmajā pielikumā ir septiņpadsmit tabulas ar aprēķinu koeficientiem u.c. Otrajā pielikumā divās tabulās dots pieļaujamais caurļu vadu slīpums sadzīves un ražošanas kanalizācijai un lietus kanalizācijai. Ministru kabinets izdevis "Instrukciju par ierēdņu amatu novērtēšanas un pirmās līdz sestās amatu kvalifikācijas kategorijas noteikšanas metodiku". Trijos pielikumos ir tabulas ar vērtēšanas rādītāju sistēmu (punktu skaits atkarībā no izglītības, profesionālās pieredzes, garīgās piepūles un atbildības), ierēdņa amata novērtējumu un kvalifikācijas kategorijām punktu diapazonā no 605 līdz 1000. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!