• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 23. jūlija protokola izraksts Nr. 37 "Par 2000.gada valsts budžeta projektu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1999., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.310

Par L.Milleri

Vēl šajā numurā

27.07.1999., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 37

Pieņemts: 23.07.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.37 izraksts

Rīgā 1999.gada 23.jūlijā

1.§

Par 2000.gada valsts budžeta projektu

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, Ģ.V.Kristovskis, A.Gorbunovs, V.Makarovs, G.Grūbe, A.Kalvītis, M.Segliņš, I.Sudraba, K.Pētersone, V.Birkavs, I.Bērziņš, J.Bunkšs, S.Golde, R.Jurdžs, V.Balodis, E.Ziediņš, R.Zīle, E.Repše, A.Vītols, A.Kveska, G.Kaņējeva, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra E.Krastiņa sniegto informāciju.

2. Finansu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju izvērtēt iespējas samazināt likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 1.panta otrās daļas 9.punktā minēto termiņu attiecībā uz atsevišķām nekustamā īpašuma kategorijām un iesniegt attiecīgus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabinetā.

3. Finansu ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju izskatīt jautājumu par Zemkopības ministrijas mežsaimniecības attīstības speciālā budžeta iekļaušanu valsts pamatbudžetā.

4. Finansu ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju izvērtēt akcīzes nodokļa naftas produktiem atmaksas lauksaimniecības produkcijas ražotājiem (vērtējot to kā lauksaimniecības subsīdiju daļu) administrēšanas kārtību un iesniegt attiecīgus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabinetā.

5. Konceptuāli atbalstīt priekšlikumu par speciālo budžetu un iestāžu pašu ieņēmumu iekļaušanu valsts pamatbudžetā.

Finansu ministrijai izvērtēt jautājumu par konkrēto speciālo budžetu iekļaušanu valsts pamatbudžetā un iesniegt attiecīgus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabinetā.

6. Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju sagatavot informāciju par situāciju ieslodzījuma vietu sistēmas nodošanā Tieslietu ministrijas pārraudzībā un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā.

7. Neatbalstīt iesniegto priekšlikumu par Kultūrkapitāla fondu, bet paredzēt mainīt fonda finansēšanas kārtību.

8. Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot izvērstu nozares reformu plānu un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā līdz 2000.gada valsts budžeta projekta akceptēšanai.

9. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju izvērtēt augstākās izglītības sistēmas finansēšanu saistībā ar 2000.gada valsts budžeta projektu.

10. Labklājības ministrijai un Finansu ministrijai nedēļas laikā iesniegt Ministru kabinetā informāciju par Latvijas Republikas valdības un Pasaules bankas līguma par veselības aprūpes reformas realizāciju izpildes nosacījumiem.

11. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam kopīgi ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru V.Balodi un Finansu ministriju pārskatīt mērķdotācijas teritoriālajai plānošanai pārdales metodiku.

12. Ekonomikas ministrijai sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par to, kā tiks vienoti administrēta Antidempinga likuma, Pretsubsīdiju likuma un Iekšējā tirgus aizsardzības likuma īstenošana.

13. Finansu ministrijai izskatīt iespēju iekļaut 2000.gada valsts budžeta bāzes izdevumos Latvijas Republikas diplomātiskajai pārstāvniecībai Īrijā paredzēto finansējumu.

14. Ņemot vērā priekšlikumu par akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu sadales maiņu no 60 % ( 40 % uz 50 % ( 50 % starp valsts pamatbudžetu un valsts speciālo budžetu ( Valsts autoceļu fondu, atlikt līdz 2001.gadam Lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programmas realizāciju.

15. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā informāciju par situāciju starptautisko autopārvadājumu jomā.

16. Lūgt Ģenerālprokuratūru precizēt Prokuroru izdienas pensiju likuma īstenošanas izmaksas un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā detalizētu pārskatu par šīm izmaksām.

17. Finansu ministrijai kopīgi ar īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīli saskaņot 2000.gada PHARE līdzfinansējuma atspoguļojumu valsts budžetā.

18. Visām ministrijām nedēļas laikā iesniegt Finansu ministrijā informāciju par starptautiskajām izstādēm, konferencēm un līdzīgiem pasākumiem paredzēto finansējumu. Finansu ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju apkopot un izvērtēt šo informāciju un iesniegt attiecīgus priekšlikumus Ministru kabinetā.

19. Labklājības ministrijai steidzami sagatavot konkrētus priekšlikumus likuma "Par sociālo palīdzību" īstenošanai un iesniegt tos Ministru kabinetā.

20. Noteikt, ka valsts aizsardzības vajadzībām 2000.gada valsts budžeta projektā tiek paredzēti līdzekļi 1,05 % apmērā no iekšzemes kopprodukta.

21. Ekonomikas ministrijai iesniegt Ministru prezidentam un Finansu ministrijai pilnīgu informāciju par Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas 2000.gada pilnvarnieku sanāksmes organizēšanas izdevumiem un to segšanas avotiem.

22. Labklājības ministrijai izvērtēt valsts sociālo apdrošināšanu bezdarba gadījumā, sagatavot un iesniegt attiecīgus priekšlikumus Ministru kabinetā.

23. Ministrijām izvērtēt valsts budžeta projekta 8.tabulu "Nepieciešamie grozījumi tiesību aktos un uzņemtajās saistībās", sagatavot ar ieinteresētajām ministrijām saskaņotus priekšlikumus un iesniegt tos Finansu ministrijā.

24. Labklājības ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju sagatavot tiesību akta projektu par pamatprincipiem valsts kontrolēto uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vadītāju darba samaksas noteikšanai un noteiktā kārtībā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā.

25. Paredzēt Ministru kabinetam finansējumu 11714 latu apmērā ziņu aģentūru LETA un BNS informatīvo ziņu lenšu un materiālu iegādei.

26. Pamatā akceptēt Valsts investīciju programmu 2000.gadam.

27. Ekonomikas ministrijai kopā ar Finansu ministriju turpināt darbu Valsts investīciju programmas iekļaušanai 2000.gada valsts budžeta projektā.

28. Saglabāt plānoto finansējumu jaunajiem ISPA projektiem un paredzēt, ka tas tiks pārskatīts atbilstoši iespējām saņemt starptautisko līdzfinansējumu.

29. Ekonomikas ministrijai par katru paredzēto valdības galvojumu sagatavot detalizētu informāciju un pamatojumu.

30. Ekonomikas ministrijai saskaņot ar Finansu ministriju valdības aizdevumu apjomu Valsts investīciju programmas projektā.

31. Ekonomikas ministrijai sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvā akta projektu par grozījumiem likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem".

32. Ekonomikas ministrijai pārstrādāt Valsts investīciju programmu 2001. un 2002.gadam, paredzot finansējumu konkrētiem projektiem, kuri tiek turpināti no iepriekšējiem gadiem.

33. Jautājumu par valsts budžeta 2000.gadam izdevumu "mērķa griestiem" turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 27.jūlijā.  

Ministru prezidents  A.Šķēle

Valsts kancelejas direktors  A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!