• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasauli pēc Berlīnes mūra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.1999., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

27.07.1999., Nr. 239

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasauli pēc Berlīnes mūra

P.JPG (31531 BYTES)
No kreisās: montāžas režisore Sandra Alksne, projekta vadītāja Antra Cilinska un režisora asistents Aleksandrs Demčenko Foto: Harijs Burmeistars

Jura Podnieka studijā tapusi videofilmu sērija — sešas programmas, katra pusstundas garumā. Projekta vadītāja Antra Cilinska pastāstīja:

— Šī gada oktobrī apritēs desmit gadi, kopš kritis Berlīnes mūris. Pirms pusotra gada radās iecere vērot un saglabāt filmā to, kas šajā laikā mainījies Austrumeiropā un bijušajā padomju impērijā. Pagāja laiks, kamēr radām atbalstu. Filma tapusi sadarbībā ar angļu sabiedrību. TVE (Television Trust for Environment), kuras tēmu lokā ir dažādas sociālās problēmas, cilvēktiesības un vides aizsardzība.

Mūsu filmas ģeogrāfija ir plaša — no Berlīnes līdz Vladivostokai. Strādāja vairākas grupas. Filmējām Habarovskas dabas rezervātu, bijušās dimantu raktuves Arhangeļskā, pārmaiņas Armēnijā, Maskavā, Černobiļā.

Mūsu studija Rīgā ir kā ražošanas bāze. Mēs veicam visa lielā darba montāžu un skaņošanu.

Dažas kinonoveles esam filmējuši Baltijā: par robežpilsētām Ivangorodu un Narvu, par braucienu uz Viļņas tirgu un par Latvijas Radio palīdzību cietumniekiem.

Mūsu radošā grupa jau garus gadus ir Jura Podnieka studijas kodols: operators Uldis Millers, režisora asistents Aleksandrs Demčenko, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, videoinženieris Andris Zemītis.

Darbs tuvojas beigām; iecerēts, ka Anglijā BBC to demonstrēs oktobrī. Cerams, ka ieinteresēsies arī Latvijas televīzija. Ar laiku tā varētu iesaistīties šādu programmu veidošanā.

Aina Adermane

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!